SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hiç Kavuk'suz Olur mu?!

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:24:26
Hiç Kavuk'suz Olur mu?!
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt ilçesi Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, daha önce yeniden aday olmayacağı yolundaki açıklamalarına rağmen, bu sözünü tutamadı ve aday adaylığı başvurusunun son gününde, beklendiği gibi, AKP'ye başvurarak Yeşilyurt için yeniden belediye başkan aday adayı oldu.

Son dönemlerde ortaklarından olduğu MalatyaPark Alışveriş Merkezi ile Malatya Belediye binasının arasındaki miting alanına kendi adını verdiği cami projesinin yerinin ve mimarisinin uygunsuzluğu nedeniyle sık sık gündeme gelen 74 yaşındaki Mehmet Kavuk'un, merkez ilçe Yeşilyurt Belediye Başkan aday adaylığı başvuru evrakları, Cuma günü saat 17.00 sıralarında, bir akrabası tarafından AKP yetkililerine teslim edildi.

TV MALATYA'DA KATILDIĞI PROGRAMDA 'ADAY OLMAYACAĞIM' DEMİŞTİ 

Mehmet Kavuk, büyükşehir statüsünden önce 4 mahallede yaşayan yaklaşık 8 bin nüfusu bulunan Yeşilyurt ilçesinde 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan, son yıllarda vaktinin çoğunu ortağı olduğu MalatyaPark AVM'de geçirdiği eleştirilerine muhatap oluyordu.

İlerlemiş yaşı nedeniyle yeniden aday olmayacağı düşünülmesine karşın, "son dakika" atağıyla, büyükşehir statüsüyle birlikte yapılan idari düzenlemeyle nüfusu yaklaşık 40 kat artan Yeşilyurt'ta yeniden göreve talip olan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Temmuz ayında ise 2014'de yapılacak yerel seçimlerde aday olmayacağını açıklamıştı. 

TV Malatya'da yayınlanan bir programa katılan Mehmet Kavuk, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde yeniden Yeşilyurt Belediye Başkan aday adayı olup olmayacağı konusundaki bir soruya karşılık olarak "Ben bu noktada bırakacağım ve seçilecek başkana da en çok yardımcı olacak kişi ben olacağım" sözleri ile cevap vermişti. 

Kavuk, sözkonusu programda büyükşehir statüsü sonrası Yeşilyurt ilçesine 36 mahalle, 3 belde ve 16 köyün ilave edildiğini hatırlatarak "Hizmet çapı büyüyen Yeşilyurt'a seçilecek belediye başkanı, bizi aratmayacak biri olmalıdır. Kendine güvenen, bu işi ben yaparım diyen projeleri olanlar aday olmalıdır. Her adaya eşit mesafedeyim, belli olmadan da hiçbir adayın yanında olmam mümkün değildir. Ben bu noktada bırakacağım ve seçilecek başkana da en çok yardımcı olacak kişi ben olacağım" şeklinde konuşmuştu. 

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk belediyenin resmi sitesinde şöyle tanıtılıyor:

"Mehmet KAVUK 01.05.1939 Malatya Doğumlu olup,  1954 yılında evlenmiş  4 erkek 1 kız 5 çocuk sahibi olan Kavuk serbest hayatta iş adamıdır. 1960 yılında ülkemizde ki siyasi oluşumların içinde yer almışdır..

Çeşitli Partilerde Belediye Meclis Üyeliği, İlçe Başkanlığı görevi yapmışdır.

1994 yılında da ilk Belediye Başkanlığını kazandı.

1994 - 1999 , 2004 – 2009 ve 2009-2014 yılları arası olmak üzere üç  dönem Yeşilyurt  Belediye Başkanlığı görevine seçilmiştir.

Halen Ak Parti Yeşilyurt Belediye Başkanı olarak görevinin başındadır.  

Mehmet KAVUK’un Belediye Başkanlığı süresince yapmış olduğu hizmetler ilçemizde görülmeye değerdir. 

Aynı zamanda Doğruluk ve Dürüstlük timsali olup, ilçe halkının sevgi ve saygısını kazanmış bir kişiliğe sahiptir.

Mehmet KAVUK  Belediye Başkanlığı süresince Türkiye'de ilk defa görevi nedeni ile de Maaş almadan Başkanlığını sürdüren tek Belediye Başkanıdır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız