SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiç Kimsenin Hakkı Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:37:23
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yeni Malatyaspor'un mağdur edildiği hakem hataları ve verilen cezalarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. ER TV'de Tutku Eren’in hazırlayıp sunduğu “Gündem Siyaset” programına konuk olan Başkan Çakır, Yeni Malatyaspor’un yaşadığı haksızlıklar karşısında “Son olaylar bizi üzdü. Bir şehrin hakkını ve sevinicini baltalamaya hiç kimsenin hakkı yok. Şehrin buna tepki koyması lazım, dili dönen herkesin buna tepki koyması lazım, bir olması lazım, Malatya’nın hakkını yenmemesi lazım. Aksi taktirde emin olun biz futbolun F’sinden çekiliriz” diyerek tepkisini dile getirdi.

Tutku Eren’in Yeni Malatyaspor’un yaşadığı haksızlıklar konusundaki sorusu üzerine Başkan Çakır, “Son olaylar bizi üzdü. Aslında yıllardır üzüyor. Yıllardır Yeni Malatyaspor’un bir üst lige, süper lige çıkması için her türlü desteği belediye olarak verdik. Ama biz bunu hiç bir zaman sahiplenmedik. Çünkü asla bize ait birşey değil, Malatya’ya ait olan bir şey. Biz sadece Malatyamızın ortak sevdası adına destek verdik. Futbolda gerçekten, farklı cümleler kullanmak istemiyorum ama, show programlarındaki gibi hakaretin daha ötesini belki yapmak gerekecek. Bir şehrin hakkını ve sevincini baltalamaya hiç kimsenin hakkı yok.  Her şehirde bu kadar futbol sevgisi yoktur. Hiç bir lekesi olmayan sağlıklı bir Malatyaspor yapısı var. Gümbür gümbür gelen bir Malatyaspor var. Bu kadar birşeye bulaşmamış, gizli kapaklı işlerden beslenmeyen, masa başında iş çevirmeyen bir Malatyaspor var. Ama bir bakıyorsunuzki ne hikmetse bütün hatalar ve eksiklikler bizim maçlarda oluyor. Konya’da ve birçok kritik maçlarımızda oldu. Bu işin arka planında iddiacılar ve haksız para kazanan insanlar var. Ama buna hakem kurulunun ve TFF’nin el atması lazım. Derinden analiz etmesi lazım. Futbolda yenmekte var, yenilmekte. Yenilsekte biz yine Yeni Malatyasporluyuz. Bir annenin evladı gibi. Her zaman yanında dururuz. Ama böyle haksız kararlarla bizim vermiş olduğumuz maddi manevi desteği boşa çıkarmalarını son derece haksız buluyorum. Herhalde şunu arzu ediyorlar. Başkana ve takıma verilen ceza.. Başkana ve takıma verilen cezaları gerçekten haketmediğini düşünüyorum. Orada şahit olanlar var. Zaten başkan sahaya inmesini hata olarak kabul ediyor. Bir sürü inenler var. Bunlara ne kadar hak mahrumiyeti vermişler? Ancak başkana verilen ceza gibi ceza yok. Bir sürü bu tür olaylar yaşanmış, ancak bu kadar kime ceza verilmiş. Başkanın söylemediği şeyleri söyledi gibi gösterdiler. Ancak buna şahit olan emniyet görevlileride var. Bu noktada hakkının yenmemesi lazım. Yeniliyorsada biz masa başında bu kadar iş götüremeyiz. Böyle bir yapıda biz futbolun asla F’sinin yanında bile olmayız. Bunu söyleyebilirim net şekilde. Buna sebebiyet veren de futbolu kalkındırması, geliştirmesi, sevdirmesi, tanıtması gereken kurumların belki yetersizliği, belki denetlenememesinin getirdiği neticedir. Bunlar destekten ziyade belki futbola olan desteği de yok edecekler. Sağolsun sayın vekillerimiz girişimde bulundular. Her ne kadar  size bize geldiği zaman futbola müdahale olmaz, şu karışmaz bu karışmaz diyorlarsa da, böyle birşey yok. Herkes karışıyor. Bir şehrin, dili dönen herkesin buna tepki koyması gerekir ” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız