SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hiç Kimsenin Korkusu Olmasın..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, basın toplantısında geniş açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı..

Malatyaspor Başkanı Hikmet Tanrıverdi, kulüp idari binasında bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda yönetim kurulu üyelerinin bir bölümü de hazır bulundu. Tanrıverdi, Malatyaspor’da yaşanan son gelişmeler hakkında açıklamalar yaptı; soruları yanıtladı.

"DEMEK Kİ BİR TAKIM ŞEYLERİ EKSİK YAPMIŞIZ.."
Tanrıverdi, ligin 6. haftası geride kaldığını belirterek, “Malatyaspor, iyi bir hazırlık dönemi geçirmesine, yaptığı transferlerle iyi bir görüntü vermesine rağmen, ilk 6 haftada istediğimiz sonuçları alamadık. Futbol neticede kâğıt üzerinde oynanmıyor, sahada oynanıyor. Dış etkileri, etkenleri var. Hepsini birden iyi bir şekilde organize etmemiz gerekir. Demek bir takım şeyleri de eksik yapmışız. Kâğıt üzerinde baktığınız zaman, takımımızda mevki itibarıyla hiçbir eksik göremiyoruz. Ama saha sonuçlarıyla maalesef sıkıntılar yaşadık. İlk tedbir olarak, teknik heyet değişikliğine gittik. Bu arada transferin son günlerinde, yönetimin tespit ettiği, eksik olan kısımlarla ilgili 1–2 transfer yaptık. Sayın Ziya Doğan ile birlikte lig maratonuna tekrar başladık. Kayseri Erciyes maçında maalesef epey bir müddet 10 kişi kaldık; 1 puan alabildik. Kendi sahamızda Denizli karşısında yine 10 kişi kaldık, hepimizin 3 puan beklediği, iyi bir oyun beklediği maçta iyi bir netice alamadık” dedi.

Bir takım eksiklerin bulunduğunu, sakat oyuncularının kamp döneminde hazır hale gelmediğinin görüldüğünü anlatan Tanrıverdi, milli takımın maçı nedeniyle verilecek 15 günlük arada bu eksiklerin giderilmeye çalışılacağını anlattı. Tanrıverdi, bu amaçla Malatyaspor’un söz konusu arada büyük ihtimalle İstanbul’da kamp yapacağını bildirdi.

"MORALE İHTİYAÇ VAR.."
Futbolda başarının moralle yakından ilgili olduğunu belirten Tanrıverdi “Takım kötüye gittiği ve üst üste puan kaybettiği zaman, takımın ve teknik heyetin biraz da morale ihtiyacı var. Futbolcular maç kazanamayınca üzerlerinde gerginlik oluştu. Denizli maçında oyuncularımız çok gergindi. Seyirci baskısı da buna eklendi. Maalesef beynin istediğine vücut hükmedemiyor. Futbolda bu tür şeyler oluyor, geçmişte de dönem dönem bunları yaşadık. Bunların hepsini aşacağımıza inanıyorum. Yönetim olarak gerekli çalışmaları yapıyoruz” şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARIMIZ SAĞOLSUN.."
Transfer döneminin geçtiğini, yönetimin yapılacak hamleleri yaptığını sözlerine ekleyen Tanrıverdi “Gerekli olan birlik-beraberliği, motivasyonu sağlamaya çalışıyoruz. Taraftarlarımız sağ olsun, büyük destek gösteriyorlar. Bu desteğin artarak devam etmesi lazım. Takım iyi olduğu zaman zaten galip geliyor. Aslolan kötü oynarken takımı motive edip, kazanmasını sağlamak. Büyük takım olabilmek için kötü oynarken de kazanmasını bilmek lazım. Biz daha oraya gelemedik. Kötü oynarken de kazanacağımız anlar olacak. Bunu hep birlikte yaşayacağız, göreceğiz. Genel olarak baktığımızda biraz daha sabra ihtiyacımız var. Devre arasına kadar kendi içimizde gereken moral motivasyonu sağlayarak, ligi en azından sıkıntılı olmayacak bir yerde bitirmeye çalışacağız. Devre arasından sonra iyi bir çıkış olacağını düşünüyorum” dedi.

"BAĞIRMASINI DA BİLİRİZ.."
Tanrıverdi, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Hakemler konusunda bir soruya Tanrıverdi şöyle cevap verdi:

“Kamuoyunda beklentiler var: Bağırmamız, ağır konuşmamız isteniyor. Şu anda bağırılacak bir şey yok. Bağırılacağı zaman bağırmasını biliriz. Gerekli yerlerle konuşup gerekli mesajları verdik. Biraz daha titiz olacağız. Daha önceden hazırlık yapacağız. Kimse Malatyaspor üzerine oyun oynayamaz. Lobi noktasında baktığınız zaman Malatyaspor bu işin en başlarında yer alıyor. Biz Türkiye’de Temiz Futbol adına çalışmalar içerisindeyiz. Türkiye’de futbolun en ufak şaibeye meydan vermeden oynanmasını istiyoruz. Hakem camiasına gençliğinden dolayı güvenimiz var. Futbol hata oyunu. Hakem de hata yapacak. Kasıt olmadıktan sonra çok fazla itirazımız olmaz. Tesadüf bir iki maç üst üste gelebilir. Son Denizli maçında şikâyetlerimiz ve izlenimlerimizi bildirdik. Gereken inceleme yapılacak, gereken ceza verilecek. Müsaade etmeyiz. Eskisi gibi hakemlerle ilgili sıkıntı olacağı, çok büyük neticeler fark ettirecek sıkıntılar olacağını düşünmüyorum. Kulüpler Birliği, Federasyon ve Merkez Hakem Komitesi nezdinde çok sıkı takip ediliyor. Geçmişe göre bakıldığında, son 2–3 senedir hakemlerde çok büyük gelişme var.”

"KİMSENİN KORKUSU OLMASIN.."
Malatyaspor için önemli olanın takımın şehirle bütünleşmesi olduğunu anlatan Tanrıverdi, genç bir takım kurduklarını, bugün olmazsa yarın başarının geleceğini belirterek “Toparlanmak sabır istiyor. Takımın çıkışını önümüzdeki bir-iki maçı kazanmaya bağlamak yanlış. Kimsenin korkusu olmasın, bu takım ligi en kötü ihtimalle ilk 10’da bitirir. İyi bir kadromuz var. Yeter ki futbolcularımız hazır hale gelsinler. Hazır hale geldikten, form grafiğini yakaladıktan sonra çıkış yapacağımıza inanıyoruz. Takımın tek ihtiyacı moral. Bir iki galibiyet bizi döndürür. Taraftar dikkatli olması lazım. Sokaktaki insanların oyuncularla konuşurken dikkatli olması. Herkes doğal olarak soruyor, ‘ne olacak takımın hali’diye. Korku tereddüt olmasın, önemli olan böyle anlarda mücadele edebilmek, başı dik durabilmek. Biz buna sahibiz. Aynı şeyi futbolculara aşılamak istiyoruz” dedi.

"NİFAK GİRİNCE.."
Teknik Direktör değişikliği üzerine bir soru üzerine “teknik direktör seçiminde ileriyi görmek ve kulübün ekonomisini göz önünde tutmak” ilkesiyle hareket edildiğini söyleyen kulüp başkanı, Türkiye’nin sayılı hocalarından Aykut Kocaman ile uzun süreli devam etmek istediklerini, ama şartların zorlaması ve araya “bir takım nifakların” girmesiyle Kocaman’ın erkenden ayrıldığını anlattı. Uçar’ın Karşıyaka’daki çıkışı ve heyecanı nedeniyle tercih edildiğini, ayrıca daha ekonomik şartlarda geldiğini bildirdi.

Tanrıverdi “20 tane takım çalıştırmış bir hocanın gelip ‘Ben Malatyasporluyum’ diye takım çalıştıracağına inanmıyorum. Aidiyet duygusu da önemli. Avrupa’da büyük takımların dışında geriden gelip şampiyon olmuş takımlarda hep ilk başlayan hocayla başarılı olduğu görülüyor. Sıfırdan başlayacak, kendini Malatya’ya ait hissedecek hocayla başarılı olacağımızı düşündük. Belki sabretsek, iyi olacaktı. Ama sayın ilk 4 haftada yaşananlar ve Sayın Feyyaz Uçar’ın moral çöküntüsü buna imkân vermedi” dedi.

"ŞANSSIZLIK VE MAZERETİ YENECEĞİZ.."
Transferlerde hata yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Tanrıverdi, futbolcunun performansını sene sonuna kadar göstereceği performansla belli olacağını söyledi. Geçmişte başarılı veya ileride başarı vaat eden futbolcularla yola çıktıklarını, ama bazı şanssızlıklar olduğunu anlatan Tanrıverdi, buna örnek olarak halen Belçika’da oynayan İbrahim Kargbo’nun yaşadığı sıkıntıları, Homola’nın adaptasyonundaki yavaşlığı ve Sebastian’ın geç gelmesi ve gelmeden oynadığı son maçtaki sakatlığını gösterdi. Başkan, “Bunlar mazeret değil. Şanssızlık ve mazereti yeneceğiz” dedi.

"NASIL CENTİLMEN OLUNUR?.."
Bir gazetecinin Telekom maçının ilk dakikalarında bir grup taraftarın rakip takımı alkışladığını belirtmesi üzerine Tanrıverdi “Centilmenlik güzel bir şey. Nasıl centilmen olunur? Sahaya bir şey atmazsınız. Hakeme, rakip takıma küfür etmezsiniz. Rakip takımı alkışlayarak centilmen olunmaz. Bu, futbolcunun moralini sıfıra indirir. Bir dahaki maça futbolcu ayakları titreyerek sahaya çıkar. Sahamızda rakip oyuncuyu dövmeyeceğiz, hakeme, başkasına saldırmayacağız, ama rakip takımı da alkışlamayacağız. Kendi takımımızı doksan dakika destekleyecek, uğultuyla rakibi, aleyhimize haksız karar veriyorsa hakemi baskı altına almaya çalışacağız. Bu takımda yıldız adayı gençlerimiz var. Onlar en az seyircimiz kadar maçları kazanmak istiyorlar” dedi.

"BASINI İSTEMEDİK.."
İstanbul’da düzenlenen balo ile ilgili bir soru üzerine Tanrıverdi, bunun aylar öncesinden planlandığını, dağıtılan davetiyelerle Malatyaspor’a gelir hedeflendiğini ve basının haberdar edilmediğini haber verip “Basında yer almasını uygun görmedik. Çünkü sokaktaki insan, ‘sonuncular, eğleniyorlar’ diye düşünebilirdi. Sadece davetiye yollanan Lig TV’nin genel müdürü muhabir göndermiş. Diğer kameralar ise İbrahim Tatlıses’in peşinden koşan magazinciler idi” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız