SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hiç Önemli Değil!.'

A- A+ PAYLAŞ

AKP tarafından yeniden aday gösterilmeyen belediye başkanı Cemal Akın, AKP Belediye Başkan adayı Ahmet Çakır ve İl Başkanı Mustafa Şahin ile beraberindekileri makamında kabul etti ve bir süre görüştü. Karşılıklı övgülerin yapıldığı görüşmede, Akın görevi sırasında tecrübe sahibi olduğunu anlattı ve bu tecrübeyle hizmet desteğini sürdüreceğini söyledi.

Görüşmeye ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu şu bülteni yayınladı:

"AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ve Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır beraberinde Belediye Meclis Üyesi Adayları ve parti yöneticileri ile birlikte Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ı ziyaret ettiler.

6 Mart Cuma günü gerçekleşen ziyaret sırasında yeni Belediye Hizmet Binası’nın hayırlı olması temennisinde bulunan AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, Belediye Başkanlığı’nın bir hizmet için bir bayrak yarışı olduğunu ve bu bayrağın hiçbir zaman yere düşmeyeceğini söyledi.

Hizmet çıtasının her geçen gün daha da yükseleceğini kaydeden AK Parti Belediye Başkan Adayı Ahmet Çakır, “Belediye Başkanımızın bugüne kadar yaptığı hizmetleri, kaldığı yerden devam ettirerek, çıtayı daha da yukarılara taşıyacağız. AK Partiye yakışan hizmet anlayışını Malatya’da her geçen gün artırarak devam ettireceğiz. Malatya’nın gelişmesi, modernleşmesi, çağdaş yaşanabilir bir kent olması için, sosyal kültürel altyapısı güçlü bir şehir oluşturabilmemiz için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. Başkanımın tecrübelerinde de her zaman istifade edeceğiz. Bu süreç inşallah partimiz, Malatyamız ve ülkemiz için hayırlara vesile olur” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın beş yıllık görev süresi içerisinde parti teşkilatıyla uyumlu bir çalışma yürüttüklerini ve geçmiş dönemlerle kıyas dahi edilemeyecek hizmetler gerçekleştirildiğini belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin ise yaptığı konuşmada, “Belediye Başkanımızın Malatya’ya çok değerli katkıları ve hizmetleri oldu. Başkanımızın görev süresini geçtiğimiz beş yılla mukayese ettiğimiz zaman hiçbir zaman mukayese dahi edilemeyecek farklılıkların olduğuna şahit olduk. İnşallah bundan sonra da bayrağı kaldığı yerden çıtayı daha yükseklere çıkarabilmesi için Ahmet başkanımla bu hizmetlere devam edeceğiz” dedi.

Belediye Başkanı H.Cemal Akın’ın tekrar aday gösterilmemesine rağmen, partiyle ters düşmemesinin, şahsi menfaatlerinin, Malatya’nın menfaatlerinin önüne geçirmemesi noktasında takdire şayan olduğunu da kaydeden Şahin, hizmetlerinden dolayı Başkan Akın’a teşekkür etti.

AK Parti İl Başkanı, Belediye Başkanı ve beraberindeki heyeti Yeni Belediye Binası’nda ağırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı H.Cemal Akın ise yapılan hizmetlerde kısaca bahsederek, Belediye Başkanlığı görevi süresi içerisinde Malatya’da ilkleri başlattıklarını söyledi.

Beş yıllık süre içerisinde 4-5 dönemde yapılması dahi mümkün olmayan hizmetleri bir döneme sığdırmayı başardıklarını kaydeden Başkan Akın, “Bu çalışmalarda meclis üyesi arkadaşlarımızın, belediyemiz çalışanlarının emeği var. Geçmişte görev yapan Belediye Başkanlarımızı da burada şükranla yad ediyorum. Biz, Hep birlikte bu hizmetleri ürettik. İnşallah bundan sonra göreve gelecek arkadaşlarımız bu bayrağı daha da ilerilere götürecekler” dedi.

Tecrübenin çok kıymetli olduğunu ve kolay kazanılmadığını belirten Başkan Akın, Belediyecilik noktasında beş yıllık sürede çok büyük tecrübeler elde ettiklerini söyleyerek, “Bir kişi tecrübesizlik neticesinde kendi şahsı ile ilgili verdiği bir kararda kendisi, ancak Belediye Başkanı, tecrübesizliği ile ilgili isabetsiz bir karar verdiğinde bütün şehrin sıkıntı çekeceği tartışılmazdır.

Biz, aday adaylığı döneminde, aday gösterildiğimiz taktirde bu tecrübemizle ilimize hizmet edeceğimizi, gösterilmediğimiz takdirde aday arkadaşımız talebi halinde bu tecrübelerimizi bu arkadaşımızla paylaşacağımızı ifade etmiştik. Biz her zaman tecrübemizle Malatya halkının hizmetinde olacağız” şeklinde konuştu.

Siyasi hayatı boyunca AK Parti gibi bir partinin iktidara gelmesi için, cemiyetçilik, dernekçilik gibi sosyal çalışmalar yaptığını, bugün ise AK Parti gibi bir partinin olduğunu belirten Başkan Akın, “Onun için biz bu partide Belediye başkanı oluruz olmayız, milletvekili oluruz olmayız, bunlar hiç önemli değil. Bir nefer olarak Türkiye’nin hizmetinde olan AK Partinin ve Başbakanımızın her zaman hizmetinde olacağız. Bunlar bazen istismar ediliyor. Bazı arkadaşlarımız çeşitli duygularla bazı beyanlarda bulunuyorlar. Biz başbakanımıza, partimize bakacağız, hizmetimize de devam edeceğiz. Başkanımıza ve il başkanımıza başarılar diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı."

ÇAKIR'IN ÇALIŞMALARI..
Bu arada AKP adayı Çakır, seçim çalışmalarını da sürdürüyor.

Çakır'ın çalışmalarına ilişkin yayınlanan bülten şöyle:

"Beydağı mahallesi mahalle toplantısı
Beydağı mahallesi Mehmet Akif caddesinde gerçekleştirilen mahalle toplantısına Milletvekilleri Öznur Çalık, İhsan Koca, il başkanı Mustafa Şahin, belediye başkan adayı Ahmet Çakır katıldı.

Seçimlerde geri ayım başlarken, mahalle toplantıları kapalı alanlara sığmıyor. Açık havada gerçekleştirilen mahalle toplantısı miting şeklinde coşkulu ve heyecanlı geçti.

Mustafa Şahin konuşmasında; “Bu bölgede yapılacak olan kentsel dönüşüm kimseyi mağdur etmeden davul zurna ile gerçekleştirilecek. Ak Parti olarak iktidara geldiğimiz günden bu güne hak, hukuk, adalet dedik. Adaletsizliğe müsaade etmedik. Kişisel menfaatteler için toplumsal menfaatleri feda etmedik. Bunun karşılığını da siz halkımız verdiniz. Ak Partiyi verdiğiniz oylarınızla Ülkemizde ilk dörde soktunuz. Bugün bu desteklerin yansıması olarak, hizmetlerin en güzelini sizlere yaşatmak için gayret ediyoruz. Bunun önünde engel olmak isteyen birlik ve beraberliğimize nifak sokmak isteyenlere müsaade etmeyin dedi.

İhsan Koca konuşmasında; “Kimseyi Akçadağlı, Adıyamanlı, Bingöllü, Yeşilyurtlu diye ayırım yapmadık. Ben bostan başında oturuyorum, ailem orada ben orayı ne kadar düşünüyorsan, Beydağınıda o kadar düşünüyorum. Bölgeler arasında ayırım yapmak, birlik ve beraberliğimize zarar vermekten başka bir işe yaramaz. Hizmette, etnik köken, bölge ayırımı, siyasi görüş ayırımı, yapmak sadece Malatya’mızı değil, Ülkemizde yıpratır, geriye götürür, birlik ve beraberliğimizi zedeler” dedi

Öznur Çalık konuşmasında; “Bu bölgemiz geçen seçimlerde bize % 90 oy vermiş, biz bu bölgemizin hakkını savunmayacaksak nasıl vekillik yapacağız. Biz kimsenin hakkını yemedik, yedirtmeyiz. Bizim öyle bir liderimiz var ki, Dünyadaki adaletsizliğe müsaade etmeyen bir anlayışa sahip bir lider. Bu bölgedeki insanımızın hakkını mı yedirir, biz bu bölgeyi Malatya’nın göz bebeği yapacağız. Sizlerin yaşam standardını daha geliştirmek için gayret edeceğiz. Sizleri mağdur etmeden, daha modern bir mahalle, daha modern bir şehir inşa etmek için gayret edeceğiz” dedi.

Ahmet Çakır konuşmasında; “Beydağı’mızın güzel insanları her şeyden önce Ak Partiyi iyi anlamak lazım. Bu parti sizin içinizden çıkan bir parti, gücü sizin gücünüz, hizmetleri sizin hizmetleriniz. Bu bölgemizde yapılmaya çalışılan proje ile ilgili, siyasi rant için insanların psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Yapılan çalışmalar neticesinde beş maddelik bir gelişme kaydettik, bunlar sağlandığı taktirde burası en gözde yerlerimizden birisi olacaktır. Yapılacak çalışmalar sonrasında burada alınacak konutları satmaya kalktığınızda 40 bin liraya alınan bir daire 130 – 140 liraya satılacak. Bu bölge insanımız kesinlikle kazanacak. Biz gelecek seçimler için değil, gelecek nesiller için çalışıyoruz. İşte yaptığımız beş madde ile özetlediğimiz gelinen son aşama nedir? Bununla ilgili bilgiler vereyim.
1. Değer tespitleri yeniden yapılacak
2. Tapusu ve tapu tahsisi olamayan evler, tapuları varmış gibi işlem görecek.
3. Kentsel dönüşüm kapsamında alınacak evler % 45 indirimli hak sahiplerine verilecek
4. Kendi arsama kendim ev yaparım diyenlere imkân sağlanacak
5. O bölgede kirada oturanlara kolaylık sağlanacaktır.

Bu maddeler gerek, TOKİ ile gerekse Malatya belediyesi ve ilgili kuruluşlar ile yazışmalar yapılmak suretiyle, yeniden komisyon oluşturulup, değerlendirilmeleri yapılacaktır. Bu süreç yasalarla garanti altına alınmıştır. Biz bu bölgede kimseyi mağdur etmeden bu projeyi hayata geçireceğiz. Ak Parti döneminde gerçekleştirilen, imara açılan 60 bin dönüm Beydağı’nın sağlıklı yapılaşmasını sağlamak için, bu bölgede kentsel dönüşüm mutlaka uygulanmak zorundadır. Popülist politikalar yaparak, bu bölge insanını kandırmanın, buradaki insanlarımızın psikolojilerini bozmanın anlamı yoktur. Biz bunu yapmadığımız gibi bunu yapanlara da müsaade etmeyeceğiz” dedi.

* Akpınar 100 yıl iş hanında esnaflarla sabah kahvaltısı
Ahmet Çakır sabah kahvaltısında Akpınar esnaflarıyla bir araya geldi, sorun ve sıkıntıların konuşulduğu toplantıda Çakır, projeler hakkında esnafları bilgilendirdi. Çakır, ilimiz gelişen ancak, modernleşen bir şehir değil, göç alan bir il, bu nedenle her şeyden önce Trafik akış planı ve 1/25 binlik yerleşim planını hayata geçireceğiz. Sosyal doku haritasını çıkaracağız dedi. Daha sonra esnaf ziyaretleri yaparak, esnafların desteklerini istedi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız