SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiç Unutmadım"

A- A+ PAYLAŞ
 
Garanti Bankası ve Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Ortak Akıl Toplantısı'nda konuşan Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya'ya ciddi yatırımlar çekmek için çalışmalar yaptıklarını ifade ettiler. 
 
Teknolojik gelişmeler ile Türkiye'nin kalkınma çıtasının arttığını dile getiren Fındıklı,  "Kalkınmışlık açığını Malatya hızlı bir şekilde tamamlayan illerin başında geldi" ifadelerini kullandı. 
 
"HİÇ UNUTAMADIM"
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı dönemde yaşadığı bir olayı anlatan TBMM Bilim-Sanayi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı; " O dönemde rahmetli Sakıp Sabancı'yı kentimize yatırım yapmak için ziyaret edip davette bulunmuştuk. Bize hiç unutamadığımız şu gerçeği söylemişti. 'Gidin ve kentin sosyal altyapısını tamamlayın. Sosyal altyapısı tamamlanmış bir kente her yatırımcı gider' bu gün dönüp baktığımızda o dönemde sosyolojik olarak kız çocuklarını fabrikalarda çalıştıramıyorduk. Bir konfeksiyon fabrikasında kız çocuklarını adapte etmenin inanılmaz zor bir sürecini yaşadık, ancak bugün Anadolu'nun bakış açısında 180 derece bir değişim ve dönüşüm söz konusu oldu. Malatya bu dönüşümü hızlı tamamlayan kentlerin başında geliyor. Geçmişte Malatya sosyal anlamda ciddi kırılmalar yaşamış bir kentti. Hepiniz biliyorsunuz o dönemde 'Hamido' olayları ile birlikte kentin çok önemli sermaye birikimi il dışına kaydı. Oysa Gaziantep ve Kayseri'nin sermaye birikimleri yerinde durdu. Onlar bu avantajı iyi kullandı. Malatya Kahramanmaraş ve Çorum gibi kentler geçmişteki bu talihsizlikten dolayı geç kalkınan kentler oldu. Bu kalkınmışlık açığını Malatya hızlı bir şekilde tamamlayan illerin başında geldi. Bugün gerçekleşen teknolojik gelişmeler ülkemizin hızlı büyümesinde önemli bir rol oynuyor" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız