SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir AKP'li, Hiçbir MHP'li Ötekileştirilmeyecek"

0
Güncellendi - 2018-06-23 23:20:37
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi Emeksiz Meydanı’nda bir miting gerçekleştirdi. Malatya Milletvekili adaylarının yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’in katıldığı miting  coşku ile gerçekleşti.

Mitingde konuşan Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, haksız bir rekabetin olduğunu ifade ederek, “Erdoğan devletin bütün olanaklarını kullanıyor. Devletin uçağı ile seçim kampanyası yapıp, devletin olanaklarını kullanarak reklam filmleri veriyorlar. Mersin’de miting yaptık, orada devlet olanakları olmadan, kendi iradesiyle gelen kadınlar, gençler, her yaştan insan vardı. Gariban dedikleri Muharrem İnce, iktidardakilerin mitinginin iki katı kalabalığı topladı.” dedi.  Medyanın çok kanallı tek sesli bir hale geldiğini ifade eden Ağbaba, televizyon kanalları muhalif adayları gösteremiyor ama buna rağmen anketlerde her gün yükselen bir Muharrem İnce ve CHP var.” ifadelerini kullandı.

“SİYASETE YENİDEN UTANMA DUYGUSUNU KAZANDIRACAĞIZ”

En büyük vaatlerinden birinin, “siyasete yeniden utanma duygusunu kazandırmak” olduğunu ifade eden Ağbaba, “Siyasi Etik yasasını çıkaracağız. Meydanlarda pişkince yolsuzlukları bitirdik diyenlere bakınca buna ne kadar ihtiyacımız olduğu ortada.” dedi.

İktidar partisinin halka doğruları söylemediğini öne süren Ağbaba, “Her gün 3.5 kat büyüdüğümüzü iddia ediyorlar,  ama aramızda 3.5 kat büyüyen hiç kimse yok.  16 yıldır iktidarı destekleyen esnaflar ya da komşularınız da zenginleşmiyor. CHP ye oy verenler ne kadar yoksulsa, diğer partilere oy verenlerde o kadar yoksul. Çünkü 16 yıldır zenginleşenler AKP milletvekillerinin yakınları, belediye başkanları ve rantiyeciler. AKP ye oy veren seçmenler de zenginleşmiyor. Osman Gazi Köprüsünden geçmeseniz bile o köprünün vergisini siz ödüyorsunuz. Dolar arttıkça, Euro arttıkça biz yoksullaşıyoruz. Bu nedenle diyoruz ki ilk işimiz halkın fakirleşmesini engelleyip halkı zenginleştirmek. 2010 yılında çeyrek altın 115 lira iken bugün 320 lira. Yoksulluk en az 3.5 kat artmış. Size söz sadece oy verenlerin değil bütün yoksulların, bütün emekçilerin yoksulluğunu bitirmek bizim boynumuzun borcudur.” dedi.

MUHALEFETTEYKEN YAPTIK, ARTIK İKTİDARDAYKEN YAPACAĞIZ

Hükümetin artık CHP’nin vaatleri için “yapamazlar” diyemediğini belirten Malatya Milletvekili Ağbaba, “2015 te asgari ücret 900 lira iken 1.500 lira yapacağız demiştik. Taşerona kadro vereceğiz demiştik. Emekliye 2 bayramda birer maaş ikramiye vereceğiz demiştik. Sayemizde asgari ücret 900 iken 1.500 lira oldu. Taşeron işçisine kadro verdik.  Biz muhalefetteyken bile vaatlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu değişimler CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu sayesindedir. Şimdi yine söz veriyoruz, asgari ücret CHP iktidarında 2.200 lira olacak. Emekli maaşı en az 1.500 lira olacak. Kurban ve Ramazan bayramlarında emekliye en az 1.500 ve maaşı kadar ikramiye vereceğiz.  1 Ocak 2019’dan sonra 180 bin atanamayan öğretmen okullarda ders başı yapacak.” dedi.

BU GURUR BENİM DEĞİL SİZİN

24 Haziran seçimlerinin kendisi için karne günü olduğunu ifade eden Ağbaba,  “İki anket sonucunu sizinle paylaşmak istiyorum. Biri AKP’ye yakın bir kuruluş diğeri bağımsız. Yapılan anketlere göre Malatya denilince akla ilk gelen isim Veli Ağbaba oluyor. Bu benim için büyük bir gurur ama en büyük gurur sizin. Hep partinizin yanında durduğunuz için. Kimi zaman cezaevlerinde mağdurların yanındayım, kimi zaman Zonguldak’ta madencilerin yanındayım, kimi zaman şeker fabrikalarının satılmaması için emek veriyorum, kimi zaman tütün emekçilerinin yanındayım. Meclis’te sesiniz oldum, kavgada yoldaşınız oldum. Bugün bir kez daha desteğinizi bekliyorum.” dedi.

ÖZEL “ERDOĞAN’IN TOPLUMUN TAMAMINI KUCAKLAMA YETENEĞİ YOK”

Mitingde konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, partililere görev vererek, “Size iki önemli görev düşüyor. Kararsızları ikna etmek ve sandığa sahip çıkmak. Komşunuzun, arkadaşlarınızın, çalışanınızın, öğrencinizin, öğretmenizin, sabah alışveriş yaptığınız esnafın gözüne bakın. Bir kararsızlık varsa, oy kullanmamayı düşünüyorsa ona bu seçimin önemini anlatın. Gerekirse pazar günü koluna girin, arabanıza bindirin, sandığa götürün. Belki bu seçim senin ikna edeceğin ya da sahip çıkacağın bir oyla kazanılacak. Sen de bu ülke için kıymetli bir iş yapacaksın” çağrısında bulundu.

KADRO ALAMAYAN TEK TAŞERON İŞÇİSİ KALMAYACAK

CHP’li Özel, Emeksiz Meydanı’nda yaptığı konuşmada, “Saray, CHP’nin seçim beyannamesinden korkuyordu. 2015’in 7 Haziran’ındaki bildirgemizin bir kısmını taklit ederek oy toplamaya çalışıyorlar. Muhalefette olduğu halde emekliye ikramiye veren tek genel başkan, Kemal Bey. Muhalefette olduğu halde taşerona kadro veren, muhalefette olduğu halde asgari ücreti yükselten gerçek bir sosyal demokrat partiyiz biz” dedi.

Özel, “Bütün devlet memurlarına 3600 ek gösterge müjdeler olsun. Biz söylüyoruz, onlar yarım yamalak yapıyorlar. Taşerona kadro verdiler ama dışarıda tutulanlar oldu. Bütün taşeronlara söz veriyoruz. Kadro alamayan tek taşeron işçisi kalmayacak, maaşı kesilenlerin geriye dönük maaşını telafi edeceğiz, tüm taşeronlar en az 500 TL zam alacaklar. Atanamayan öğretmen, öğretmensiz köy bırakmayacağız. CHP, verdiği tüm sözleri teker teker tutuyor. Muharrem İnce’yle de CHP’yle de baş edemezler” diye konuştu.

DEVLETİN ADAYINA DÖNÜŞMÜŞ DURUMDA

Özel, “24 Haziran’da devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Normalde devletin adayı olmaz. 1930’ların Almanyasına, İtalyasına özenenlerle karşı karşıyayız. Oralara özenen birileri var. Kendisi, devletin adayına dönüşmüş durumda. Örtülü ödeneği kullanarak, senin, benim vergimi kullanarak, devletin uçağına, devletin helikopterine binerek siyaset yapıyor. Karşısında milletin adayı var. Öğrenci Mehmet’in yatırdığı 20 TL, emekli Hüseyin Amca’nın yolladığı 100 TL ile kampanya yapan Muharrem İnce var. Devletin adayı ile milletin adayı yarışıyor. Milletin adayı 24’ünde bu ipi göğüsleyecek. Eğer birinci turda olmazsa ikinci turda bu işi bitiriyoruz.” Dedi.

KAPALI FIRINDAN EKMEK ÇIKAR MI?

Özel, “Bir yanda seçimi kaybedeceğini anlayıp olmadık vaatlerde bulunanlar var. Bahçeli, af çıkacak diyor. Af, Meclis’ten 330 oyla çıkar. Hem Meclis’i kapatmış hem de kader mahkumlarının ailelerine yalandan göz kırpıyor. Hiç kapalı fırından ekmek çıkar mı? Bahçeli, vatandaşı oy için kandırıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi yetkilileri, düne kadar bedelli askerlik istemek vatana ihanettir derken, bir anda bedelli askerlik konuşmaya başladı. Türkiye’de ve Malatya’da size düşen görev CHP’ye sahip çıkmaktır. Asgari ücretin 2200 TL olmasını istiyorsan oylar Muharrem İnce’ye. Kadro alamayan taşeron, atanamayan öğretmene, artık Erdoğan’dan umut yok. Umut Muharrem İnce’de. Bu ülkenin kaderini değiştireceğiz. Hiçbir AKP’li, hiçbir MHP’li ötekileştirilmeyecek. Ötekileştirmek onlara ötekinin hakkını savunmak bize düşer. Kutuplaştırmak onlara, kucaklaşmak bize düşer, düşmanlaştırmak onlara, barıştırmak bize düşer. Fakirleştirmeyi onlar yaptı, zenginleştirmek bize düşer.”

ERDOĞAN’IN TOPLUMUN TAMAMINI KUCAKLAMA YETENEĞİ YOK

CHP’li Özel, “Adalet ve Kalkınma Partisi, bütün yönetme kabiliyetini kaybetti. Onlar bir tek adam rejimi istediler. Onlar 23 Nisan 1920’de kurulmuş meclisi işlevsizleştirmek istediler, meclise verilmiş yetkileri meclisten alıp tek adama vermek istediler. Biz CHP olarak huzur vaat ediyoruz. Gerginlik siyaseti yapıyorlar. Erdoğan’ın toplumun tamamını kucaklama ve tamamını memnun etme yeteneği yok” dedi.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • Ali sert (5 yıl önce)
    CHP ???????
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Agbaba daha ne yapsin. Herzaman heryerde MALATYANIN Sesi oldu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bulent (5 yıl önce)
    De dinimee...hekimhanlı
    0
    0
    Yanıtla
  • Meral (5 yıl önce)
    Ağbaba çok güzel özetlemiş katılıyorum kafasını kuma gomenler anlayamaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyahmet (5 yıl önce)
    Peki seninkiler ne yapti 16 senede Bir hastane İki tane altgecit Baska? Sosyal tesisler mi? Kaldirim isleri mi? Asfalt dokmek mi? YEL DEGİRMENİ Mİ? Ne yaptilar NE? Ha Hizli trenin cakmasi raybus geldi bak onu unuttuk tam da secim zamani geldi ama yolculuk 2 saat 15 dk suruyor. Sen ver ver akapeye ver
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Sayin agbaba ne yaptin malatyaya simdiye kadar
    0
    0
    Yanıtla