SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir Bulgu Yok"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:26:56
A- A+ PAYLAŞ

Antalya'da Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nin 34. Ulusal Kurultayı'na katılan Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesine yapılan otopsiyle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Çalışmalarımız şu anda sürüyor. Biten herhangi bir rapor yok'' dedi. 

Çalışmanın aralık ayında tamamlanması hedefleniyor

Gazetecilerin ''Özal'ın zehirlendiği iddiası nereden çıktı ve kurumunuzda nasıl bir kanaat oluştu?'' şeklindeki sorusu üzerine İnce, ''Şu anda 'bulguların sonuçları şudur' dediğimiz hiçbir bulgu yok. Önümüzdeki ay Cumhuriyet Başsavcılığı, rapor kendilerine ulaştığı zaman gerekli açıklamayı yapacaktır'' dedi. 

Gazetede çıkan maddeyi biz bulmadık 

İnce, gazetecilerin ''Vücudunda zehirleyici madde var mı yok mu?'' şeklindeki sorusu üzerine ise ''Gazetede çıkan haberde yer alan maddeyi biz bulmadık. Bu haber nasıl oluştu onu da bilmiyoruz. Bu haber nasıl çıktı, hiçbir fikrim yok'' diye konuştu.

Gazetecilerin ''Nasıl bir aşama kaldı'' sorusu üzerine İnce, şunları kaydetti:

''Önümüzdeki hafta sonuna doğru İhtisas Kurulu'na sonuçlarımızı verebileceğimizi düşünüyorum. Bu kurulun çalışması ne kadar sürecek bilmiyorum, ama gerekli özen ve hız gösterilecektir.'' 

Çiçek ve Bozdağ'dan değerlendirme 

Şahintepesi bölgesindeki mesire alanına yaptırılan Bosna Hersek'in ilk Devlet Başkanı merhum Aliya İzzetbegoviç ve Kırgız Yazar Cengiz Aytmatov'un büstlerinin açılışına katılan TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gazetecilerin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüne ilişkin iddialarla ilgili sorularını yanıtladı.

Çiçek, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümüyle ilgili iddialara ilişkin ''Bu konuda resmi bir açıklama yok, bundan dolayı da bir açıklama yapamayız'' dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ ise ''Şu anda Adli Tıp Kurumu, savcı ve Adalet Bakanlığı tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Yapılan açıklama bu konudaki incelemelerin sürdüğü yönündedir ve henüz inceleme bitmemiştir. Bittikten sonra açıklanırsa üzerine değerlendirme yaparız'' diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız