SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hiçbir Engel Kalmadı'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, Beylerderesi Viyadük inşaatının askeri bölgeye rastlayan 3. ayağının yapımı için askeri yetkililerle anlaşma sağlandığını ve sorun kalmadığını bildirerek, bu projenin kısa sürede tamamlanacağını söyledi.

Konuya ilişkin olarak Öz'ün sekreteryasından yayınlanan basın bülteni şöyle:

"..Beylerderesi Viyadükü inşaatı ile ilgili olarak mali imkanların artırılmasından sonra, teknik engellerin de ortadan kaldırıldığı bildirildi. AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, viyadükün ikinci ayağında gerekli proje değişikliğinin gerçekleştirildiğini, değişikliğin Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından onaylandığını kaydetti. Daha önce viyadükün 2,5 milyon YTL’lik ödeneğinin 6 milyon YTL artırıldığını hatırlatan Öz, teknik gelişmeyle birlikte viyadük inşaatının ivme kazanacağını dile getirdi.

“ŞU ANDA HİÇBİR ENGEL KALMADI”

Viyadük inşaatının hızlı bir şekilde yürütülmesi için şu anda hiçbir engelin kalmadığını ifade eden Öz, “Proje değişikliği kapsamında diğer ayağın yapımına başlanacak. Aynı zamanda üçüncü ayağın askeri bölgeye tekabül eden kısmı konusunda da askeri yetkililerle anlaşma yapıldı. Orada da çalışmaya engel kalmadı” dedi.

“8,5 MİLYON YTL’NİN BU YIL İÇERİSİNDE KULLANILMASI PLANLANIYOR”

Beylerderesi Viyadükü’nü hayata geçirecek olan firmanın ayrılan 8,5 milyon YTL’nin tamamını 2008 yılı içerisinde kullanmayı planladığını dile getiren Öz, şunları kaydetti: “Müteahhit firma 8,5 milyon YTL’yi bu yıl içerisinde kullanmayı planlıyor. Yani 8,5 milyon YTL’lik iş 2008 yılı içerisinde yapılmış olacak. Bu da viyadükü önemli bir noktaya getirmek demektir.
Bu hafta içerisinde kule vinç geliyor, inşaat alanına kurulacak. Müteahhit bütün ekibini getiriyor. Demir ve diğer inşaat malzemelerinin yığıntısı bu hafta içerisinde yapılacak. Şu anda müteahhidin çalışması için ne hukuki engel, ne de para engeli kalmış durumda. Bir aksilik olmazsa Beylerderesi Viyadükü’nün hedeflenen tarihten önce tamamlanmasını bekliyoruz.”

“TOKİ BAŞKANI PERŞEMBE AKŞAMI MALATYA’YA GELİYOR”
Öz, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar’ın 17 Temmuz Perşembe akşamı Malatya’ya geleceğini, TOKİ ile ilgili kentte yaşanan tüm sıkıntıların kendisine aktarılacağını da sözlerine ekledi. TOKİ Başkanı Bayraktar’ın Malatya’ya Haziran ayı içerisinde gelmesinin planlandığını ancak bunun gerçekleşmediğini hatırlatan Öz, “TOKİ tarafından Malatya’ya yapılacak hastaneler, yeni yapılacak inşaatlar, şu anda yarım kalan inşaatlar, stadyum gibi birçok konuda istek, talep ve sıkıntılar TOKİ Başkanı’na iletilecek” diye konuştu.

MALATYA DA ALINDI
AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, kuraklıktan zarar gören çiftçilere yönelik kararnamenin hükümet tarafından dün imzalandığını, Malatya’nın da kuraklık desteğinden yararlanacak 35 il içerisine alındığını kaydetti.

Öz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kuraklıktan yüzde 30 ve bunun üzerinde zarar görenler için hibe şeklinde destek verileceğini dile getirdi.

Kuraklık desteğinin dekar başına buğday ve mercimek için 22 YTL, arpa için 13 YTL, nohut için 30 YTL, burçak için ise 24 YTL olduğuna işaret eden Öz, bunun dışında kuraklıktan zarar gören çiftçilerin kredi borçlarının da erteleneceğini ifade etti.

RESMİ GAZETE’DE YARIN YAYIMLANIYOR
Öz, Malatyalı çiftçilere büyük yarar sağlayacak düzenlemenin yarın Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe gireceğini belirtti. Öz, kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi Kooperatifi ve Ziraat Bankası’na olan borçlarının da yüzde 8 faizle 1 yıl erteleneceğini sözlerine ekledi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız