SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir İllegal Yapı Borsamıza Bulaşmadı"

0
Güncellendi - 2016-10-02 22:51:13
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası ‘üye memnuniyeti’’ odaklı hizmet anlayışıyla üyelerine daha iyi hizmet sunmak için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 13. Dönem Akreditasyon sistemine başvurusunu yaptı. Bu çerçevede Malatya Ticaret Borsasında hizmet kalitesini artırmak amacıyla akreditasyon ve kalite uzmanı Mehmet Besleme tarafından eğitim verildi.

Malatya Ticaret Borsası’nda meclis üyeleri ve personeline 3 gün boyunca eğitim veren Akreditasyon ve Kalite Uzmanı Mehmet Besleme, amaçlarının oda ve borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılması olduğunu söyledi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB) Akreditasyon sisteminin 2001 yılında 10 ticaret ve sanayi odası ile başladığını belirten Kalite Uzmanı Besleme, sonrasında sistemin borsalar ile devam ettiğini belirtti. Bu sistemle beraber Türkiye’de iş adamlarının, ticaret erbaplarının, tarım ve hayvancılık ile uğraşan işverenlerin işlerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Uzman Besleme, “Malatya’da da Gürsel başkanımızın nezdinde bu işin bir parçası olacağız mekanımız da hazır. En az 1 yıl sürecek bu yolculuğa hep beraber çalışacağız” dedi.

gürselözbey1Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ise göreve geldikleri dönemde borsanın fiziki şartlarının iyileştirilerek Borsayı TOBB’un akreditasyon sistemine dahil etmek için çalışma başlattıklarını belirterek “Bugünde bu sürecin başlangıcı ile ilgili çalışmamızı başlattık. Türkiye ve Odalar Birliğine akreditasyon için müracaatta bulunmuştuk. Bu uzun bir süreç, inşallah başarıyla biz bunu gerçekleştireceğiz. 5 yıldızlı borsa olmanın avantajlarını görmek istiyoruz. 5 yıldızlı olduğumuzda İngiltere’deki, Berlin’deki, Paris’teki bir borsa hangi işlemi yapıyorsa Malatya Ticaret Borsası da inşallah bu işlemi yapar hale gelecek ve üyelerine hizmet edecek. Ben bu sürecin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“Hiçbir illegal yapı borsamıza bulaşmamıştır”

Öte yandan Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, 15 Temmuz sürecinden sonra kurum ve kuruluşlardaki Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) destekçilerinin ayıklanması adına başlatılan çalışmalar olduğunu ve kendilerine de bu yönde talimat geldiğini aktararak, “1969 yılında kurulan Malatya Ticaret Borsasında sevinerek söyleyebilirim ki illegal hiçbir yapı, hiçbir cemaat kendine yer edinememiştir”şeklinde konuştu. Geçmiş dönemlerde görev yapan borsa başkan ve meclis başkanlarına bu hassasiyetlerinden dolayı teşekkür eden Özbey, “Bu yapıyı borsaya hiçbir şekilde bulaştırmadıkları için teşekkür ediyorum. Bu yapıyla ilgili hiçbir personelimiz bulunmamaktadır. Meclis ve yönetim kurulumuzdan da hiç kimsenin bu yapıyla irtibatlı olmaması bizleri sevindirmiştir” diye konuştu.

iha

borsa

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (7 yıl önce)
    Bu borsa ne iş yapar? Malatya çiftçisine ne fayda sağlar? Bir anlatsalar bizde öğrensek.
    0
    0
    Yanıtla