SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir İyileştirme Yapılmadı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:54:40
A- A+ PAYLAŞ

 Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, ‘Eşit işe ezik ücrete mahkum edilen 14 yıldır zam alamayan akademisyenlerimizin tek ses olabilmelerini sağlamak en büyük gayemizdir” dedi.

Sarı Kurdele Lokantası’nda ÖGEDER Malatya toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan ÖGEDER Genel Başkanı Vahdet Özkoçak, “Bildiğiniz üzere Öğretim Elemanları Demeği (ÖGEDER) 13 Kasım 2013’te, öğretim elemanlarının özlük haklarını korumak ve iyileştirmek, mobbing ile mücadeleye destek olmak ve eğitim-öğretim çalışmaları yapmak amacıyla Ankara’da kurulmuştur. Kurulduğu günden bu yana başta #akademikzam olmak üzere Akademisyen ve adaylarının hakları koruma adına bir çok çalışmaya imza atmıştır. Bunları da ÖGEDER Şubat 2014 Bülteni ile tüm Üniversitelerimize ulaştırmıştır” ifadelerini kullandı.

“YÖKSİS verilerine göre 117 bini aşkın Akademisyenimiz bulunmaktadır. Öğretim Elemanları Demeği olarak amacımız sendikalı sendikasız tüm Akademisyenleri ÖGEDER çatısı altında toplamaktır. 12 yıldır 666 KHK kapsamında eşit işe ezik ücrete mahkum edilen 14 yıldır zam alamayan Akademisyenlerimizin tek ses olabilmelerini sağlamak en büyük gayemizdir” diyen Özkoçak, daha sonra şunları söyledi:

“ÖGEDER 2014 yılını ‘Mobbing ve Usulsüz Kadro Dağıtımına Son Verme Yılı’ olarak ilan ettik. Demeğimize başvuruların büyük çoğunluğu İş yerinde Psikolojik bezdiri olarak da bilinen Mobbing uygulamaları ve Kadro dağıtımında yapılan kasıtlı işlemler olmuştur. Bu sebeple ÖGEDER Hukuk Danışmanlığı olarak bu önemli iki konunun takipçisi ve çözümünde aktif rol oynayan unsuru olacağız.

Öğretim Elemanlarının özlük haklarında son yıllarda herhangi bir iyileştirme yapılamamıştır. 50/d sorunu 35.madde mağdurları, eş durumu tayinleri, askerlik, görev tanımı, her yıl yenilenen sözleşmeler, uzmanlarımızı ve öğretim görevlilerimizin sorunları, doçentlik jürileri ve kadroları gibi bir çok sorun çözümlenme) beklemektedir. YÖK Başkanlığımızla en son yaptığımız görüşmede her ay bir çalıştay yaparak bu sorunları masaya yatırılması konusunda mutabık kaldık.”

Özkoçak, basın mensuplarının sorularını da cevaplandırırken, Malatya İnönü Üniversitesi’nde de Mobbing olduğunu bildiklerini ifade ederek, ayrıca yükselmeyi hak ettiği halde yükselemeyen öğretim üyelerinin bulunduğunu iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız