SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hiçbir Şekilde Uymuyorlar!'

A- A+ PAYLAŞ

Karayolu Güvenliği Trafik Haftası nedeniyle Malatya'da geniş kapsamlı bir etkinlik düzenlendi.

Emekliler Parkı'nda düzenlenen Trafik Haftası etkinliğine Vali Halil İbrahim Daşöz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törenin açılışında konuşan İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir, Malatya'da toplam 234 trafik polisi bulunduğunu belirterek, kayıtlı araç sayısının ise 94 bin 111 adet olduğunu ve buna yabancı plakalı araçlarında eklenmesi ile bu sayının 100 bini aştığını kaydetti.

Kazaların oluyum nedenleri arasında insan unsurunun ilk sırada yer aldığını belirten Özdemir, vatandaşlardan trafik kurallarına uymalarını istedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz ise yaptığı konuşmasında, "Trafikte kurul olmaz ise, trafikte düzenleme olmaz ise ortaya nasıl bir anarşi çıkacağını, nasıl bir canavar çıkacağını hepimiz takdir edebiliriz. Türkiye'de bugün halen trafik kazaları yönünde çok büyük açıları yaşıyoruz" dedi.

Malatya'da yayaların kırmızı ışık kurallarına büyük oranda uymadığını gözlemlediğini belirten Vali Daşöz, "Kırmızı ışıkta yayalarımız hiç bir şekilde kurallara uymuyorlar. İsterseniz bir deneyin. Işığın olduğu bir köşede bekleyin. Hiç kimse fark etmiyor, sanki bu konuda ağız birliği etmişçesine, birlikte bir söz verilmişçesine hiç kimse kırmızı ışıkta beklemiyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Trafik konulu resim dalında derece alan Ebru Varol, Rabia Çavuş ve Eylül Akıncı'ya, Trafik konulu şiir dalında derece alan Abdulkadir Keleş, Eda Coşkun ve Ecenur Alkan'a, Trafik konulu kompozisyon dalında derece alan Sümeyye Çetinkaya, Muhammed Suçu ve Ayşenur Gülgen'e çeşitli ödüller verildi.

Törende yılın Trafik Polisi seçilen Polis Memuru Selahattin Kamalak'a, Yılın Jandarma Trafik Personeli seçilen Astsubay Başçavuş Yetiş Balcı'ya, Yılın sürücüsü seçilen Enver Topçu'ya, Yılın Ulaştırma Hizmetleri personeli seçilen İlyas Nergiz'e, Yılın Karayolu Personeli seçilen Kazım Keleş'e, Yılın Acil Yardım Personeli seçilen Sadık Pelet'e, Yılın Trafik Öğretmeni seçilen Cahit Aydoğan'a ve Yılın En Yardımsever Sürücüsü Hakan Yiğit'e başarı plaketleri verildi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin tarafından trafik hizmetlerine verdikleri katkılardan dolayı, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yaşar Özdemir'e, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yakup Kurtaran'a, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Sezai Kaplan'a, İl Jandarma Trafik Kısım Amiri Jandarma Başçavuş Tercan Erdoğan'a, Karayolları Bakım ve Teknik Görevlisi Abdullah Tunç'a teşekkür plaketi verildi.

Malatya Minibüsçüler Odası Başkanı Arif Kiras ise, Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin'e, Şoförler ve Otomobilciler Odası eğitim uzmanı Cahit Ayoğan'a ve Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yakup Kurtaran'a şehir içi trafik hizmetlerine verdikleri katkı nedeniyle teşekkür plaketi verdi.

Yapılan açılış töreni sonrasında oluşturulan standlar gezildi. Emniyet, Jandarma, 112, Belediye, Karayolları, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Savunma Müdürlüğü ve Şoförler Odası tarafından oluşturulan standlar gezildi.

Etkinlik, Sivil Savunma İl Müdürlüğü ile İtfaiye Müdürlüğü'nün ortaklaşa yaptığı bir araçtan yaralının kurtarılması gösterisi yapıldı. Gösteriyi protokol üyeleri ilgiyle izledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız