SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hiçbir Zaman Yalnız Değiller"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:08:11
A- A+ PAYLAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu, Türk tarafının temelleri sağlam bir anlaşma için uğraştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Anlaşmaya varmak esas niyetimiz ancak anlaşma, bugünün şartları ve var olan gerçekler dikkate alınarak yapıldığı zaman yaşayabilir, kalıcı bir anlaşma olabilir. Aksi taktirde geçmişte olduğu gibi, 5-10 yıl içerisinde başka şeylerle karşılaşabiliriz” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelen TC-KKTC Parlamentosu Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz başkanlığındaki TBMM heyetini kabul etti. TBMM heyetinde, AKP Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, MHP Adana Milletvekili Ali Halaman, CHP Amasya Milletvekili Ramis Topal da bulunuyor.

Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türkü’nü, böylesi anlamlı ve önemli bir günde yalnız bırakmadıkları için heyete teşekkür etti. Barış ve Özgürlük Bayramı’nın Kıbrıs Türkü için çok önemli olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, “O günleri yaşayan bir kişi olarak nerelerden nerelere geldiğimizi, kimlerle geldiğimizi gayet iyi bilmekteyim. Bu anlamlı günde Anavatan Türkiye’ye, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ve Anavatandaki kardeşlerimize minnet duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi. 

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 1974 öncesine dönmeyi kimsenin istemediğini çünkü o günlerin karanlık günler olduğuna işaret etti. Türk tarafının, Barış Harekatı’ndan sonra bir devlet kurmasına rağmen bir federal devlete karşı olmadığını ortaya koyduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Eroğlu, müzakerelerin çok uzadığını ve bir çözüme ihtiyacı olmadığını göstermeye çalışan Rum tarafının müzakere masasında zamana oynamaya devam ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Halbuki çözüm niyetiyle, anlaşma niyetiyle masaya oturmuş olsalardı, bu iş 6 ayda çözülürdü... Bu yıl çözüm olabilirdi. 2015’i hedef göstermeye başladılar. 2015 geldiği zaman da 2016’yı gösterecekleri kesin” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Rum tarafının anlaşmaya muhtaç olmadığı gibi, dış dünyadan da bir anlaşma yapılması için baskı ya da telkin gelmediğine işaret etti. Cumhurbaşkanı, Türk tarafını masaya oturtup, merhum Rum lider Glafkos Klerides’in itiraf ettiği gibi “müzakere masasına anlaşma isteriz gibi oturduk ancak hiçbir anlaşmaya imza koymadık” şeklindeki düşüncenin devamını şimdiki liderin politikasında da gördüklerini söyledi. BMM Temsilcisi Ömer Faruk Öz de konuşmasında, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 40. yıl kutlama etkinliklerinde TBMM’yi temsil etmek amacıyla katıldıklarını belirterek, TBMM Başkanı ve Türk halkının sevgi ve selamlarını getirdiklerini belirtti.

Öz, Kıbrıs davasını konuşmak için sadece günü değil, geçmişte yaşananları ve tarihi çok iyi okumak gerektiğini kaydetti. Kıbrıs halkının özgürlük bayramını çoktan hak ettiğini söyleyen Öz, “Türkiye, nasıl ki 1974’te Türk halkına karşı yapılan yanlışlara dur demişse, şu anda da çözüm sürecinin eşit toplumlu, iki kurucu devletli bir şekilde sonuca gitme noktasındaki sizin şahsınızdaki tüm girişimleri desteklemekte” dedi. Çözüm olmasını istediklerini ve çözümden yana olduklarını kaydeden Öz, çözümsüzlük noktasında da Kıbrıs Türk halkının hiçbir zaman yalnız olmadığını, Türkiye’nin 1974’te gösterdiği desteğin her zaman devam ettiğini belirtti. 

Öz, şöyle devam etti:

“Temennimiz, sizin şahsınızda Türk tarafının göstermiş olduğu iyi niyetli yaklaşımları, Rum tarafının da, zamana oynamadan, hızlı bir şekilde çözüm konusunda irade ortaya koymasıdır. Umarız bu iş daha uzun sürmez çünkü bu sorunun yıllardır sürüncemede kalmasının kimseye faydası olduğunu söylemek mümkün değil. İnşallah Kıbrıs Türk halkı, geçmişte yaşadığı acılar ve tatsızlıkları bir daha yaşamaz” diyen Ömer Faruk Öz, teslimiyet olmadan barış sürecini desteklediklerini ancak Kıbrıs Türk halkının elini rahatlatma noktasında, Türkiye’nin 1974’den yana eksiltmediği desteğin AKP hükümetleri döneminde artarak devam ettiğini söyledi. Öz, özellikle Kıbrıs Türk halkının yaşam şartlarının iyileştirilmesi noktasında gayret sarf ettiklerini kaydetti. 

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Eroğlu ile Öz, karşılıklı hediye teatisinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız