SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hiçbirinden Ses Yok!

A- A+ PAYLAŞ
İşadamı Nurettin Uğur tarafından Uçbağlar Mahallesi’nde yaptırılacağı açıklanan 24 derslikli lisenin temeli yaklaşık üç ay önce atılmasına rağmen, okul inşaatına henüz başlanmadığına yönelik haber ve eleştiriler karşısında Malatya Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü ve okulu yaptıracak olan işadamından herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekiyor. 
 
Malatya Valiliği’nin, dava konusu olmasına rağmen, çok sayıda polisle operasyon düzenletip, boşalttırdığı,  daha sonra da söz konusu işadamının yaptıracağı okul için"temel atımına hazır hale getirdiği"  arsayla ilgili aylar önce yaşananlar ve mevcut durum eleştiri konusu olmuştu. 
 
Valiliğin talimatı ile yapılan bir operasyonla yaklaşık 3 ay önce onlarca polis ve çevik kuvvet eşliğinde ‘Bölgede acilen lise ihtiyacı olduğu gerekçesiyle’ 100’e yakın kayısı ağacı alelacele kesilmiş, Uçbağlar Mahallesi’ndeki bu arsaya İşadamı Nurettin Uğur tarafından yaptırılacak 24 derslikli lisenin temeli törenle atılmıştı.  
 
Malatya Valisi Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut’un da katılımı ile gerçekleştirilen temel atma töreni ve zemine beton dökülmesinden sonra inşaatta bugüne kadar herhangi bir ilerleme olmadı. 
 
‘Örgüt evi basar gibi’ görüntülerle boşaltılan arazide, bölgenin acil okul ihtiyacı gösterilerek, meyvesi üzerinde olan yaklaşık 100 kayısı ağacının iş makinaları ile sökülmesinden sonra atılan okul temelinin üzerinde en ufak bir inşa faaliyetinin olmaması geçtiğimiz günlerde medyada  gündeme getirilmiş, okul inşaatının neden başlamadığı sorulmuştu. 
 
Sözkonusu inşaatın yapımına başlanması ve bitirilmesi konusunda sorumlu resmi makamlar olan Malatya Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü ise temel atma töreni üzerinden 3 ay geçmiş olmasına karşın inşaata henüz başlanmamasına yönelik medyadaki haber ve eleştiriler karşısında suskunluğa gömüldü. 
 
Malatya Valisi Ulvi Saran ve Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, okul inşaatına başlanmasını engelleyen sorunların neler olduğuna dair açıklama yapmazken, okulu yaptıracağı belirtilen ve Aralık 2010’da Malatya Valisi Ulvi Saran’ı Musevi işadamı  İsak Nino Debahar ile birlikte ziyaret ederek okulun yapımı konusundaki protokolü imzalayan işadamı Nurettin Uğur da susmayı tercih eden bir diğer taraf oldu. 
 
Muhabirimizin şirket telefonundan ulaşmaya çalıştığı işadamı Nurettin Uğur, sekreterine konuyla ilgili iletilen sorular hakkında geri dönüş yapmadı ve Malatya Valiliği ile Milli Eğitim Müdürlüğü gibi sorun karşısında sessiz kalmayı tercih etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız