SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hıdırellez Kernek'te

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Hıdırellez Kutlaması'nın Çarşamba akşamı yapılacağı bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Hıdırellez Kutlaması'yla ilgili yaptığı açıklamada, "Hıdrellez, bütün Türk dünyasında bilinen mevsimlik bayramlarımızdan biridir. Ruz-ı Hızır (Hızır günü) olarak adlandırılan hıdrellez günü, Hızır ve İlyas Peygamber'in yeryüzünde buluştukları gün olması nedeniyle kutlanmaktadır. Hızır ve İlyas sözcükleri birleşerek halk ağzında hıdrellez şeklini almıştır.

Hıdrellez gecesi Hızır'ın uğradığı yerlere ve dokunduğu şeylere feyiz ve bereket vereceği inancıyla çeşitli uygulamalar yapılır. Yiyecek kaplarının, ambarların ve para keselerinin ağızları açık bırakılır. Ev, bağ-bahçe, araba isteyen kimseler, Hıdrellez gecesi herhangi bir yere istediklerinin küçük bir modelinin yaparlarsa Hızır'ın kendilerine yardım edeceğine inanırlar" şeklinde belirtti.

"Mevsimlik bayramlarımız içerisinde yer alan ve halkımız arasında yaz günlerinin başlangıcı olarak kabul edilen Hıdrellez Kültür-Bahar Bayramı 6 Mayıs 2009 Çarşamba günü Kernek Aile Çay Bahçesinde 19.00 ile 21.00 saatleri arasında müzik, çeşitli eğlenceler ve halk oyunları gösterisi yapılacaktır" diyen Özbay, ayrıca kutlamalara katılanlara park işletmecisi tarafından dondurma ikram edileceğini kaydetti.

Bilindiği gibi, Hıdırellez nedeniyle Malatya'da Kernek Parkı'nda toplanan insanlar, burada mumlar yakıp dilek diliyor ve dilek kağıtlarını suya atıyor. Daha önceden 'Kernek Baba' ziyaretinin bulunduğuna inanılan bu alanda, önceki yıllarda diledikleri dilekleri yerine gelenler ise içli köfte, pilav ikramında bulunuyorlar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız