SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Hıfzısıhha İle İlgili İddialar Asılsız..''

A- A+ PAYLAŞ

Vali Osman Derya Kadıoğlu, İl Hıfzısıhha Meclisi'nin "kağıt üzerinde toplanıyor" iddiasına muhatap olması üzerine, bir açıklama yaparak bu iddiaları "dayanıksız, bilgisizlikten kaynaklanan spekülatif konuşmalar" olarak nitelendirdi. Bu arada İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı ABD Başkanı Prof.Dr. Erkan Pehlivan da, salgınla ilgili olarak "belediyenin kusuru olmadığı" yönünde bir açıklamasının bulunmadığını söyledi.

Verem Savaş Derneği Başkanı Eczacı Raşit Alaçık, yaptığı açıklamada, bazı iddialarda bulunmuştu. Alaçık, Hıfzısıhha meclisi toplantılarının yapılmadan yapıldı gösterildiğini iddia etmişti.

Vali Osman Derya Kadıoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, bu iddialara yanıt verildi. Açıklama şöyle:

"Son günlerde kamuoyunda sıkça telafuz edilen il Hıfzısıhha Meclisinin toplanmadan sadece imza atılarak kağıt üstünde toplanmış gibi gösterildiğine ait konuşmalar, mesnetsiz, dayanaksız ve bilgisizlikten dolayı gündemde kalmak için spekülatif konuşmalardır. İl Hıfzısıhha Meclisi her ay rutin toplandığı gibi 23 kasım günü olağanüstü toplanmıştır, bunun sonucunda aynı gün içme sularında süper klorlamaya geçilmesi sağlandığı gibi suların kaynatılmadan içilmemesi ve kullanılmaması konusunda kamuoyu uyarılmıştır.

Aynı meclis, il Sağlık Müdürlüğü ile belediyenin su numuneleri konusunda da ortak hareket etmesini sağlamış olup, ayrıca ileri tetkik amacı ile ankara refik saydam hıfzısıhha merkezine su numunesi gönderilmesi kararını almıştır. İlimiz halk sağlığı laboratuarının günlük aldığı su numune örnek sayısı artırılarak İnönü Üniversitesi ile Sağlık il müdürlüğünün kordine çalışmaya geçme konusunda yine bu mecliste gündeme gelmiştir.

Aralık ayı başında ise rutin toplantısını yapan kurul içme suyu ve ishal salgını ile ilgili önlemlerin dışında hava kirliliğini de gündemine alarak ilgili-ilgisiz tüm kurumları önlem alma konusunda uyarmıştır. Yine aynı günkü toplantıda İnönü Üniversitesi ile il Sağlık Müdürlüğünün yapacağı kuluçka süresi uzun olan bulaşıcı hastalıklara karşı önlemi konu alan bilimsel toplantıya destek kararı alınmıştır.

İlimizde yaşanan ishal salgını kontrol altına alınmış olup, günlük ortalama 40 noktadan alınan su örneklerinde klor düzeyinin istenilen düzeye gelmesi sağlanmıştır. Süper klorlama ile ilgili son kararı yine üniversite ile Sağlık Müdürlüğünün yapacağı bilimsel toplantıdan sonra hıfzısıhha kurulumuz verecektir.

Yapılan tüm toplantılarda alınan kararlar not edildikten sonra bilahare yazılarak katılan kurul üyelerinin imzasına açılmaktadır. Sekreteryası Sağlık Müdürlüğünce yürütülen kurul çalışmalarında toplantıda görüşülmeyen konular imzaya açılmamaktadır."

Bu arada İnönü Üniversitesi Halk Sağlığı ABD Başkanı Prof.Dr. Pehlivan da, salgını belirledikten sonra "belediyenin kusuru olmadığı" yönünde bir açıklamasının olmadığını, buna ilişkin olarak bir ajans kaynaklı olarak yer alan haber üzerine, düzeltme yaptığını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız