SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hıfzısıhha'da Belediyeden Yeni Temsilciler..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Hıfzısıhha Kurulu toplanarak, Malatya'daki içme suyundan kaynaklanan hastalıklarla ilgili kararlar aldı, ancak bu kararlar 1 Aralık Perşembe günü saat 17.50 itibarıyla açıklanmadı. Bu arada, kurulun, belediye temsilcileri bu kez değişmişti.

 

KURULUN TOPLANTISI

Vali Yardımcısı ve Malatya İl Hıfzısıhha Kurulu Başkanı Orhan Çiftçi'nin başkanlığında Valilik Salonu'nda toplanan İl Hıfzısıhha Kurulu kararlarının sonra açıklanacağı belirtildi. Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, ishal, karın ağrısı ve mide bulantısı nedeniyle 21 Kasım'dan itibaren sağlık kuruluşlarına başvuranların sayısının bu sabah itibariyle 7 bin 299 olduğunu belirterek, "Ancak önceki günlerin yoğunluğu azaldı. Grafik aşağı doğru düşüyor" dedi.

 

İl Hıfzısıhha Kurulu toplantısı hakkında kısa bilgiler veren Orhan Çiftçi, Malatya'nın içme suyu klorlanmasının ihaleyle bir firmaya verilmesi konusunda karar alındığını ifade etti. Çiftçi, sağlık kuruluşlarına başvuran hasta sayısından, eczanelerde satılan ilaçlara ve alınacak önlemlere kadar birçok konunun kurulda ele alındığını kaydetti.

 

Çiftçi, Vali Vekili Bayram Öz ile istişare ettikten sonra muhtemelen öğleden sonra İl Hıfzısıhha Kurulu'nda alınan kararları kamuoyuna açıklayacaklarını belirtmesine karşın, kurul kararları öğleden sonra açıklanmadı.

 

BELEDİYE TEMSİLCİLERİ DEĞİŞMİŞTİ

Bu arada, salgının ortaya çıktığı 21 Kasım'dan itibaren sonra hasta sayısının hızla artması üzerine 23 Kasım Çarşamba günü olağanüstü toplanan İl Hıfzısıhha Meclisi'nde, Belediye temsilcisi olarak Belediye Başkan Yardımcısı Hanifi Gül ile MASKİ Müdürü Sıtkı Şeker yer almışlardı. Bu isimler, o toplantıda salgının içme suyundan kaynaklandığı yolundaki görüşlere "şiddetle" karşı çıkarak, kurulun bu konuda net açıklama yapmasına engel olmakla eleştirilmişler, bu toplantıdan kısa süre sonra da belediye başkanı Cemal Akın, "İçme suyumuz tertemiz, huzuru kalple içilebilir" açıklaması yapmıştı.

 

İl Hıfzısıhha Kurulu'nun 1 Aralık Perşembe günü yaptığı toplantıda, belediyeyi yeni isimlerin temsil ettiği gözlendi. Son toplantıya, belediye adına başkan yardımcılarından Ziya Kesriklioğlu ve MASKi Müdür Yardımcısı Oktay Özelçi'nin katıldıkları görüldü.

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız