SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hijyen Eğitimi Verildi

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:45:55
Hijyen Eğitimi Verildi
A- A+ PAYLAŞ

Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre, 5 Temmuz 2014 tarihine kadar hijyen eğitimi almak zorunda olan esnaf ve sanatkarlara yönelik olarak başlatılan çalışmada berber ve kuaförlere eğitim verilmeye başlandı. 

Esnaflara yönelik hijyen eğitimi vermeye başlayan Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi’nde Güzellik ve Saç Bakım Öğretmenlerince berber ve kuaförlere 8 saat süreyle eğitim veriliyor.

 Malatya Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, "Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş’a teşekkür ediyoruz. Esnafımıza karşı duyarlı davrandı. Bakanlığın esnaflarımıza zorunlu tuttuğu hijyen eğitiminden tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile yanlarında çalışanların Mesleki Eğitim Merkezi’ne gelerek seminerlere katılması gerekiyor” dedi.

 Hacı Hasan Kavuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş yoldaş ise, “Mesleki Eğitim Merkezi olarak hijyen eğitimlerimiz sürüyor. 25’er kişi halinde berber ve kuaförlerimizi 2 grup halinde eğitimlerimize alıyoruz. Tüm berber ve kuaförlerin Mesleki Eğitim Merkezi’ne gelerek 5 Temmuz’a kadar hijyen eğitimi belgelerini almaları gerekiyor. Toplam 8 saat süren bir eğitim veriyoruz. İllerde bu eğitimi Mesleki Eğitim Merkezler ile Halk Eğitim Merkezleri vermeye yetkili. Bu iki kurumun dışında özel ya da başka kurumların eğitim vermeye yetkisi yoktur. Esnaflarımız bu konuda dikkatli olmalı. Eğitimlerimizi odalarımızla irtibatlı bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.

 Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Öğretmeni Ayşegül Dulkadir de, “Kursumuzda bakanlığın belirlediği şekilde hijyen, kişisel hijyen, hastalıklar, bulaşıcı hastalıklar, mesleğe yönelik hastalıklar ve korunma ile tedbirleri anlatıyoruz. Hem işyeri işletmeni ve çalışanı ile hem de müşterinin sağlığını koruma konusunda bilgilendirme yapıyoruz” dedi.

 Bu arada, Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre, eğitim alması gereken tüm esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanların, 5 Temmuz’a kadar belgelerini almaları gerekiyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız