SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hijyen Eğitimine Sertifika

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:01:58
Hijyen Eğitimine Sertifika
A- A+ PAYLAŞ

 Hijyen Eğitimi Yönetmeliği'ne göre, hijyen eğitimi almak zorunda olan esnaf ve sanatkarlar ile yanlarında çalışanlar aldıkları kursun ardından sertifikaları verilmeye başlandı. 

Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen törende Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ramazan Toptaş, kursiyerlere sertifikalarını verdiler.

Törende konuşan Kahveciler Odası Başkanı Hacı Karanfil, Mesleki Eğitim Merkezi yönetici ve öğretmenlerine esnaf ve sanatkarlara göstermiş oldukları duyarlılık için teşekkür ederek, “Esnaf ve sanatkarlarımızın mutlaka hijyen eğitimi almaları gerekiyor. 5 Temmuz’da tanına süre doldu, ancak eğitimler devam edecek. Kontroller esnasında hijyen eğitimi almadığı tespit edilen esnaf ve sanatkarlara cezai işlem yapılacak. Bu nedenle halen kurs almamış olan tüm esnaflarımızın biran önce eğitimlerini tamamlayarak sertifikalarını almaları gerekiyor” dedi.

Hacı Hasan Kovuk Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Derviş Yoldaş, “Hijyen eğitimlerimizi 16 Haziran’da başlatmıştık ve şuana kadar 2 bin civarında esnafımıza bu eğitimini verdik. Kurslarını tamamlayanlara sertifikalarını hemen veriyoruz. Yönetmenliğe göre tanınan süre 5 Temmuz’da doldu, ancak hijyen eğitimleri ile ilgili kurslarımız devam edecek. Malatya'da yaklaşık 50 bin kişinin bu eğitimi alması gerektiği bahsediliyor. Şuanda bizim okulumuzda 2 bin civarında, Halk eğitim merkezlerinde de bu kadar kişiye bir eğitim verdiği de düşünülürse, halen Malatya’da büyük bir kısmın eğitim almadığı görülüyor. Esnaflarımızın mutlaka bu eğitimi almaları gerekiyor. Esnaflarımıza 1 günlük eğitim veriyoruz. Kurslarımıza katılarak başarılı olan esnaflarımıza ilk belgelerini vermeye başladık” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız