SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hijyen Uyarısı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki okullarda domuz gribi önlemi için hijyen konusunda eğitim çalışması başlatıldı.

Domuz gribi vakalarının artmasıyla birlikte tedbir için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullara gönderilen genelgeyi ilk uygulayan Malatya Merkez'deki 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu, temizlik konusunda eğitici çalışma başlattı. Gönderilen genelgeden sonra, tuvaletlerde sıvı sabun bulundurulması ve öğrencilerin ellerini sıvı sabunla yıkaması konusunda titiz davranan okul, bunu öğrencilere duyurdu.

91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu öğrencilerine derse girmeden konuşan Okul Aile Birliği Başkanı Hüsamettin Özden, öğrencileri temizlik konusunda uyardı. Tuvaletlerde sıvı sabun kullanılmasına ve ellerinin parmak araları ile birlikte iyi yıkanmasının domuz gribini önlemede önemli faktör olduğuna dikkat çeken Özden, temizliğin önemini anlattı.

Öğrenciler okula girerken bir öğrencinin, "Domuz gribinden korunalım" diye bağırması da dikkat çekti.

Bu arada, 91 Bin Dev Öğrenci İlköğretim Okulu'nun bir kampanyayla yapılmasına önder olan şu anki Amasya Valisi, Malatya eski valisi Halil İbrahim Daşöz için de öğrenciler, "Sizi seviyoruz" diye bağırdı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız