SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hijyenik Bumbar ve Köfte

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:05:10
Hijyenik Bumbar ve Köfte
A- A+ PAYLAŞ
Battalgazi Kaymakamlığı'nın hazırladığı ve Kalkınma Bakanlığı'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında desteklediği ''Kadınların Beyaz Düşleri'' adlı proje kapsamında, ilçede yöresel yemek yapan restoranda çalışan kadınlara, hijyen ve servis eğitimi veriliyor. 
     
Kadınlara eğitim veren Malatya Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü Şefi Mehmet Nur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kalkınma Bakanlığı'nın 34 bin lira destek verdiği proje hakkında bilgi verdi. 
     
Proje kapsamında 40 kadına hijyen ve servis eğitimi verdiklerini anlatan Nur, ''Bu kadınlardan 5'inin işletmesi var. Bazıları ilçedeki farklı işletmelerde çalışıyor. Kadınlardan biri, ilçedeki sanat sokağında bulunan tarihi evi lokanta olarak işletiyor. Yöresel yemek yapıyor. Aslında bu kadınlar çok güzel yemek yapabiliyorlar. Eksikleri yaptıkları yemeği süsleyip sunmak, yani servis etmek. Proje kapsamında verdiğimiz eğitimle kadınların bu eksiklerini tamamlayacağız'' diye konuştu. 
     
Nur, yaşları 30 ile 50 arasında değişen kadınlara aralarında ''analı kızlı köfte'', ''yaprak sarma'', ''bumbar'' gibi yemeklerin de bulunduğu 24 çeşit yöresel Malatya yemeğini yapmayı öğrettiklerini ifade ederek, şöyle konuştu: 
     
''Yemeğin hijyenik ortamda yapılması hakkında bilgiler veriyoruz. Yemek yaparken eldiven, bone, maske takılmasının gerektiğini anlatıyoruz. Servis sırasında tabağın süslemesi, müşteriye hangi taraftan servis yapılacağı, serviste hangi araç gereçlerin kullanılacağı, çatal ve bıçağın hangi yöne konulacağı gibi uluslararası servis kurallarını öğretiyoruz.'' 
     
Mehmet Nur, kadınların eğitimin ardından Malatya'nın eski yerleşim yeri olan Battalgazi ilçesine gelen turistlere hijyenik bir ortamda daha güzel yemek hizmeti vereceğini anlattı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız