SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hileli Boşanma" Takipte

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:45:48
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü, eşiyle anlaşmalı boşanıp babasının ya da annesinin emekli maaşını alan 28 kişinin maaşını keserek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. 
     
SGK İl Müdürü Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayıt dışı ile mücadeleye devam ettiklerini, bu konuda yapılan ihbarların da kendilerine katkı sağladığını söyledi. 
     
Yapılan tespitlerle son bir yılda anlaşmalı boşandığı tespit edilen 28 kişinin maaşlarının kesildiğini belirten Yılmaz, bu kişilere aldıkları maaşların toplamı kadar ceza uygulandığını ve cumhuriyet savcılığına da suç duyurusunda bulunulduğunu ifade etti. 
     
Kayıt dışı servisinin haksız kazanç sağlayanlarla ilgili çalışmalar yaptığını anlatan Yılmaz, anlaşmalı kurumların da bu yöndeki tespitleri kendilerine bildirdiğini anlattı. 
     
Bankaların da tespit ettikleri kayıt dışı istihdam durumlarını SGK'ye bildirdiğini kaydeden Mustafa Yılmaz, ''Biz bunların ayrıştırmasını yapıyoruz. Bunların sosyal güvenlik tescillerinin sağlanıp sağlanmadığını araştırıyoruz. Gerekirse bunlarla ilgili olarak sosyal güvenlik denetmenlerini görevlendirip bizzat o iş yerlerinin denetimini yapıyoruz'' dedi. 
     
Kayıt dışı çalıştırıldığını iddia eden kişilerin ''Alo 170'' kayıt dışı ihbar hattını da arayabileceğini bildiren Yılmaz, ''Bu telefon hattımıza muvazaalı, yani anlaşmalı boşanmayla ilgili de ihbarlar gelebiliyor. Eşinden boşanıp babasından, annesinden maaş almayı arzu edenler var. Bunlar hukuki temelde mahkemelerde boşanıp daha sonradan da birlikte yaşayabiliyorlar. Bunlarla ilgili araştırmalarımız, tespitlerimiz var'' diye konuştu.
     
Sosyal güvenlik denetmenlerinin anlaşmalı boşananların aynı hanede yaşadığını ve boşanmanın muvazaalı olup olmadığını araştırdığını ifade eden Yılmaz, ''Tespit edilmesi halinde bunlara ödenen tüm maaşlar cezalı olarak alınıyor. Ve bu kişiler hakkında cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda bulunuluyor'' dedi. 
     
Bu çerçevede son bir yılda 42 denetim yaptıklarını anlatan Yılmaz, 28 kişinin maaşını kesip, gerekli cezaları verdiklerini belirtti. 
     
Malatya'da özel sektördeki kayıtlı işçi sayısının son bir yılda 65 binden 83 bin 712'e yükseldiğini aktaran Yılmaz, bölgesel teşvikler kapsamında işe alınan herkesin işveren priminin devlet tarafından karşılanmasının kayıtlı istihdamın artmasında büyük etkisi olduğunu sözlerine ekledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız