SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hilmioğlu 1000 Gündür Tutuklu"

A- A+ PAYLAŞ
 
İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (İNÖDER) Yönetim Kurulu, tutuklulukta 1000. gününü dolduran eski rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun durumunun kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, tutukluluğun ivedilikle kaldırılması gerektiği görüşünü savundu.
 
İNÖDER'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:
 
"17 Nisan 2009 tarihinde, kamuoyunda sözde Ergenokon davası olarak bilinen bir dava nedeniyle tutuklanan Sayın Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nun tutukluluğu tam 1000 gündür devam etmektedir. Ülkesine ve İnönü Üniversitesine hizmetleri süresince Türkiye Cumhuriyeti Devletinin çağdaş, demokratik, laik ve üniter değerlerinden asla ödün vermemiş ve büyük hizmetlerde bulunmuş çok değerli bir akademisyen, alanında saygın bir hekim olan Sayın Hilmioğlu’nun büyük ve çok ciddi sağlık sorunları yaşamasına, sağlık sorunlarının giderek ölümcül hal almasına karşın tutukluluğunun sürdürülmesi bizleri derinden üzmekte, kamu vicdanını rahatsız etmektedir. Üniversitemiz eski rektörü Sayın Prof. Dr. Hilmioğlu hakkında ileri sürülen terör örgütü üyesi olduğu yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğuna yürekten inanan biz İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, Sayın Hilmioğlu’nun sağlık sorunlarının giderilmesi için tutukluluğunun ivedilikle kaldırılmasını talep ediyor, bu vesile ile söz konusu davanın bir an önce sonuçlandırılarak, suçlu ve suçsuzların ayırt edilmesini hukukun üstünlüğüne inanan akademisyenler olarak, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yargıçlarından bekliyoruz."
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız