SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu Hastaneye Kaldırıldı

A- A+ PAYLAŞ

Silivri Devlet Hastanesi “Sağlık Kurulu”nun “cezaevinde kalabilir” şeklindeki raporunun ardından geçtiğimiz salı günü cezaevine konulan ikinci Ergenekon davası tutuklusu Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu cezaevindeki üçüncü gününde rahatsızlanarak yeniden hastaneye kaldırıldı. İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu, yaklaşık 2 yıldır Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde karaciğer sirozu tedavisi görüyordu

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nin 2 Şubat 2011 tarihli sağlık kurulu raporunda Hilmioğlu’nun beslenme şartları, ilaçlarını düzenli alması ve gerekli hijyen koşulların sağlanması durumunda hastanede yatmasına gerek olmadığı belirtildi. Bunun üzerine Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Silivri Devlet Hastanesi’ne yazı yazarak gerekli koşulların sağlanıp sağlanamayacağını sordu.
Silivri Devlet Hastanesi’nin olumlu yanıt vermesi üzerine Hilmioğlu, Silivri Devlet Hastanesi’ne nakledildi. Silivri Devlet Hastanesi sağlık kurulu toplanarak Hilmioğlu’nun gerekli şartlar sağlandığı takdirde hastanede yatmasına gerek olmadığı yönünde rapor hazırladı. Bu raporun ardından Hilmioğlu 8 Mart’ta Silivri 2 No’lu Cezaevi’ne konuldu.

Avukatı isyan etti
Avukatı Seha Kale, Hilmioğlu’nun 14 yıldır siroz hastası olduğunu belirterek sağlık durumunun kanserin bir önceki aşamasında olduğunun belirtti. Kale dün sabah saatlerinde Milliyet’e yaptığı açıklamada, “Kendisinin tahliye edilmesi gerekirken cezaevine sevk edilmesi kabul edilemez. Rahatsızlığı nedeniyle stresli koşullarda bulunmaması gerekiyor. Ayrıca yemek borusunda da kanama riski var. Böyle bir durum karşısında acil müdahale gerekir. Cezaevine sevki yönünde görüş verenler umarım bu sorumluluğu da alabilir” dedi.

Bu görüşmeden yaklaşık 6 saat kadar sonra dün saat 16.00 sularında Hilmioğlu’nun cezaevinden ambulansla hastaneye götürüldüğü haberi geldi. Müvekkilinin Silivri Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığını belirten Kale, “Hastane telefonda bilgi vermiyor ancak dahiliye uzmanı tarafından müşahade altında tutuluyormuş” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız