SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu ve Avlu Arkadaşları

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi'nin "düşündüğünü söyleyen" eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, "Ergenekon" kod adı altında oluşturulduğu iddia edilen yapıya yönelik olarak gerçekleştirilen operasyonların 12. dalgasında gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarlarından Deniz Som'un "Vaziyet" adlı köşesinde Pazar günü yeralan yazısında, Silivri Cezaevi'nde barındırılmakta olan İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu'nun, aynı davanın diğer tutuklularından Gazeteci Mustafa Balbay ve Prof.Dr. Erol Manisalı ile "avlu arkadaşı" oldukları belirtiliyor.

İşte o yazı:

"Adalet Bakanı doğru söylemiyor!

TUNCELİ Bağımsız Milletvekili Kamer Genç’in “Gazeteci Mustafa Balbay 43 gün niye hücrede tutuldu” sorusu üzerine Adalet Bakanı Ali Dibo pardon Sadullah Ergin “Yok böyle bir şey” demiş. Kendi deyimi ile “Mustafa Balbay isimli vatandaşımızın” kural gereği üç gün tutuklu odasında misafir edilip daha sonra üç kişilik odaya gönderildiğini söylemiş.

Bugün Balbay’ın hapisteki 80. günü. Bunun 43 gününü tek başına geçirdi ve Silivri’deki cezaevinde halen tek başına kalıyor. Eskisi kapı önüne konduğu için Adalet Bakanlığı koltuğuna oturtulan şahıs gerçeğin farkında değil!

Balbay’ın bulunduğu oda üç kişilik olabilir, beş kişilik olabilir, yedi kişilik de olabilir ama Balbay o odada tek başına yatıyor. Cezaevinde yan yana üç oda aynı avluya açılıyor. 43 gün boyunca Mustafa Balbay avludaki havalandırma saatini tek başına geçirdi çünkü yan hücreleri boştu. 43 gün sonra bir yanındaki hücreye yazarımız Prof. Dr. Erol Manisalı, öteki yanındaki hücreye İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu getirildi.

Dolayısıyla Adalet Bakanı, “Balbay havalandırma saatinde avluda üç kişi dolaşıyor” diyebilir ama “Odada üç kişi kalıyor” diyemez; derse yalan söylemiş olur!"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız