SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu Yine Hastanede

A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırıldı.

Hilmioğlu'nun ağabeyi avukat Hayati Hilmioğlu, kardeşinin ciddi sağlık sorunları ile mücadele ettiğini ve 2 kez tahliye talebinde bulunduklarını, ancak reddedildiğini anımsatarak "Sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmeli. Önümüzdeki ay sağlık sorunlarını, raporlarıyla mahkemeye sunacağız ve tahliye talebinde bulunacağız" dedi.

Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilen Prof. Fatih Hilmioğlu, 4 Haziran'da yüz felci geçirerek Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Hilmioğlu'nun ağabeyi Hayati Hilmioğlu, kardeşinin geçmişte Hepatit C hastası olduğu ve uzun yıllar yurtdışında tedavi gördüğünü anımsatarak "15-16 yıldır karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu. Geçen haftalarda yüz felci geçirdiği sırada, kullandığı bazı ilaçların karaciğerdeki hastalığım tetiklemiş olabileceği söyleniyor. Tutuklu olması ve stres faktörü de hastalığı üzerinde etkili" dedi.

Kardeşinin geçen hafta Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldığım, ancak hastanenin koşullarının yetersiz olması nedeniyle Cerrahpaşa Tıp Fakültesine sevk edilmesine karar verildiğini belirten Hayati Hilmioğlu, "Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 4-5 gün kaldı. Karaciğer MR'ının çekilmesi gerekti. Hastalığının ilerlemesi ve bu koşuların olmaması nedeniyle tam teşekküllü bir hastanede tedavisine karar verildi. 3 gün önce Cerrahpaşa'ya getirildi" diye konuştu.

Hayati Hilmioğlu, şöyle devam etti:

"Kardeşimin tahliyesi için avukatlarıyla 2 kez tahliye talebinde bulunduk. Her ayın 17.'sinden önce tahliye talebi için başvuruda bulunabiliyoruz. Bu kez sağlık sorunları ile tahliye talebinde bulunacağız. Elimizde iki tane ciddi sağlık raporu bulunuyor."

Bu arada Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 24 Haziran çarşamba günü ameliyat olan ve dört damarına by-pass yapılan eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran'ın tedavisi de devam ediliyor.

Yurtkuran'ın eşi Prof. Dr. Merih Yurtkuran, "Ameliyat sonrası bazı ufak komplikasyonlar gelişti, ancak sorunlar büyümeden kontrol altına alındı. Durumu stabil. Yürümeye başladı. Enfeksiyon riskine karşı ciddi kontrol altında" değerlendirmesinde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız