SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hilmioğlu'na Özgürlük"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:22:16
A- A+ PAYLAŞ

Aralarında İNÖDER'in de bulunduğu Öğretim Elemanları Dernekleri, ağır hastalığına rağmen Ergenekon Davası'nda tutukluluğu devam eden ve uygun koşullarda tedavisi sağlanmayan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun bir an önce özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulundu.

Üniversite derneklerinden konuya ilişkin yapılan ortak açıklama şöyle:

"Biz aşağıda imzaları bulunan Öğretim Elemanları Dernekleri, hukuksuz, dayanaksız ve her türlü usule aykırı olarak tutuklu bulunan öğretim elemanlarının önemli bir bölümünün durumlarının yargısız infaz sürecine varmış olduğunu görmekteyiz.

Bunlar arasında özellikle Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, içinde bulunduğu ağır sağlık koşulları nedeniyle yaşamını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Ülkemizin yetiştirdiği değerli bilim insanımız sayın Hilmioğlu’nun içine düşürüldüğü bu durumun son bulması, temsil etmekte olduğumuz öğretim elemanları topluluğunun ivedi ve ortak talebidir. 

Sayın Hilmioğlu’nun bir an önce özgürlüğünün sağlanması, yalnızca yaşama kavuşması açısından değil, ülkemizin alnına sürülmüş bir kara lekenin silinmesi bakımından da önemli bir adım oluşturacaktır. 

Kamuoyunun dikkatlerine özenle ve saygıyla sunarız.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (AÜÖED)

Ege Öğretim Elemanları Derneği (EGÖDER)

Gazi Üniversiteli Öğretim Üyeleri Derneği (GÜÖÜD)

İnönü Üniversitesi Öğretim Elemanları Derneği (İNÖDER)

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (İÜÖÜD)

Ortadoğu Öğretim Elemanları Derneği (OED)

Samsun Akademik Elemanlar Derneği (Akademi Samsun)

Tüm Öğretim Elemanları Derneği (TÜMÖD)

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği (UÜÖÜD)

Üniversite Konseyleri Derneği (ÜKD)

Üniversite Öğretim Elemanları Derneği (ÜÖED)"

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız