SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hilmioğlu'na Tahliye Yolu"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:45:40
A- A+ PAYLAŞ

Ergenekon Davası'nda 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi'nin eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun cezaevleri koşullarında tutulmasının uygun olmadığına ilişkin rapor verildiği bildirildi.

Sabah Gazetesi'nde Nazif Karaman imzasıyla yayınlanan haberde, Karaciğer kanseri başlangıcının yanı sıra psikolojik rahatsızlıkları da bulunan Prof.Dr. Hilmioğlu'nun tahliye edilebilme yolunu açabileceği belirtilen Çapa Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu raporuna ilişkin olarak, şöyle deniliyor:

"Sağlık sorunları nedeniyle AYM'den tahliye talebinde bulunan Ergenekon tutuklusu Fatih Hilmioğlu'na "Cezaevi koşullarında kalması uygun değildir" raporu verildi

Ergenekon Davası'nda 23 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 5 yıldır Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu için Çapa Tıp Fakültesi Sağlık Kurulu Başkanlığı tarafından "Cezaevi koşullarında kalması uygun değildir" raporu verildi. Dokuz profesörün imzaladığı raporda, "Hastanın sağlığı açısından, cezaevi koşulları yerine fiziksel, psikososyal şartların daha sağlıklı olduğu ve her türlü tıbbi imkâna kolayca ulaşabileceği bir ortamda izlenmesinin uygun olacağı kanaati hasıl olmuştur" denildi. 

BAŞVURUDA BULUNMUŞTU 

Anayasa Mahkemesi Hilmioğlu'nun bireysel başvurusu üzerine tam teşekküllü bir hastaneden rapor istemiş bu sebeple Fatih Hilmioğlu Çapa Tıp Fakültesi'ne sevk edilmişti. İleri düzeyde siroz hastası olan ve cezaevinde yatarken karaciğer kanseri olduğu ortaya çıkan Hilmioğlu, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurmuş ancak mahkemeden tahliye kararı çıkmamıştı. Mahkeme aldığı kararda Adli Tıp Kurumu'ndan gelen "Cezaevi şartlarında tedavisi yapılabilir" raporunu gerekçe göstermiş, Hilmioğlu, 16 Ocak 2014'te son çare olarak Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunmuştu..."

Sabah'taki haberin tamamına aşağdaki linkten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.sabah.com.tr/Gundem/2014/02/19/hilmiogluna-tahliye-yolu

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız