SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu'nu Evinde Ziyaret Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:49:44
Hilmioğlu'nu Evinde Ziyaret Etti
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ergenekon Davası'nda 5 yıl tutuklu kaldıktan sonra sağlık sorunları nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin tedbiren tahliyesine karar verdiği İnönü Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’nu evinde ziyaret etti. 

Kılıçdaroğlu, CHP'nin Sarıyer'de seçime girmesiyle ilgili olarak, "Biz saat 17.00'de bütün belgeleri teslim ettik. Bu konuda tutanak var. O tutanağın altında Adalet ve Kalkınma Partisini temsil eden üyenin de imzası var. Başbakan'ın önce o tutanağı alıp okuması lazım" dedi.

Hilmioğlu'nun Çankaya Birlik Mahallesindeki evine, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ve CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ile gelen Kılıçdaroğlu'nu, Hilmioğlu'nun kardeşi Hayati Hilmioğlu karşıladı.

Kılıçdaroğlu, basın mensuplarının sorusu üzerine Hilmioğlunun sağlık sorunlarının devam ettiğini söyledi. Hilmioğlu'nun yarın hastaneye yatacağını belirten Kılıçdaroğlu, kendisine "geçmiş olsun" dileklerini ilettiklerini aktardı. Kılıçdaroğlu, Fatih Hilmioğlu'nun ve ailesinin büyük acılar yaşadığını söyleyerek, şunları kaydetti:

"Arkada kalanlar için yani Silivri'de kalanlar için üzülüyor. Üzüntülerini dile getirdi. İnşallah herkes tahliye olur. Masum insanların hapiste olması doğru değil. Bunu kabul etmek de doğru değil. İnsanın vicdanı sızlıyor. Masum insanlar orada. Düşünün bu ülkede Genelkurmay Başkanlığı yapmış birisi terör örgütünün üyesi diye içeride. Olacak şey değil".

Kılıçdaroğlu, "Hilmioğlu'nun morali nasıldı" sorusu üzerine de, "Üzgün, alışmaya çalışıyor. Yine de zor tabii kendisi için" dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın YSK'nın kararıyla ilgili konuşmasını değerlendirdi. "Bizce bir sorun yok ki. Yüksek Seçim Kurulu kararları kesin zaten ama kendisi hukuku bilmediği için bu tür söylemleri dile getiriyor" karşılığını verdi. Kılıçdaroğlu, "Biz saat 17.00'de bütün belgeleri teslim ettik. Bu konuda tutanak var. O tutanağın altında Adalet ve Kalkınma Partisini temsil eden üyenin de imzası var. Başbakan'ın önce o tutanağı alıp okuması lazım" dedi.

TBMM İçişleri Komisyonundaki düzenlemeyle MİT'in şeffaflaşacağına ilişkin değerlendirmelerin hatırlatması üzerine de Kılıçdaroğlu, "Nasıl şeffaflaşacakmış? Önce onu anlatsınlar bakalım, bir görelim" ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız