SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hilmioğlu'nun 2. ve 3. Rektörlük İşleri

A- A+ PAYLAŞ

Yeni kurulan Mardin Artuklu ve Batman Üniversitelerinin rektörlük görevini de, yeni rektör atamaları yapılıncaya kadar "tedviren (yönetmek üzere)" üstlenen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Mardin ve Batman'da, 2. ve 3. rektörlük görevleri doğrultusunda çalışmalar yapıyor.

MARDİN'DE..
Türkiye'de yeni kurulan 17 üniversite arasında yer alan Mardin Artuklu Üniversitesi, ilk yürütme kurulu toplantısını yaptı.

Mardin Artuklu Üniversitesi ilk yürütme kurulu toplantısını yaptı. Kurucu rektörlük görevine atanan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar başkanlığında yapılan toplantıya, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Mardin Valiliği Dara Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Artuklu Üniversitesi bünyesinde oluşturulacak 8 fakülte, bir konservatuar, 5 meslek yüksek okulu ile 3 enstitü açılacağını söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'nin altyapısının hazırlanması için sivil toplum kuruluşları ile Mardinli işadamlarını işbirliği yapmaya çağıran Vali Kılıçlar, "Yıllardır haklı bir özlemle beklediğimiz üniversite kararı bizleri son derece sevindirdi. Bundan sonra Mardinliler'in, sivil toplum kuruluşlarının bizimle sıkı bir işbirliği içinde olması ve bir an önce üniversite altyapısının hazırlanması gerekiyor. Binlerce yıl önce eğitim şehri olan Mardin'i tekrar eğitim şehri konumuna getirmek için hepimize görevler
düşüyor" dedi.

Rektör Fatih Hilmioğlu, 10 yıl içerisinde Mardin'de 15-20 bin öğrencisi, 3 bin akademik personeli olan ve yıllık Mardin ekonomisine 100 milyon dolar katma değer sağlayacak olan bir üniversitenin kurulacağını söyledi. Mardin Üniversitesi Senatosu olarak toplanıp bu yıl açılacak söz konusu fakülte, meslek yüksek okulları ve öteki eğitim üniteleri için gerekli olan binalara acil ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Rektör Fatih Hilmioğlu, "Valimiz bu konuda destek olacağını söyledi. Birçok atıl binanın bulunduğu tarihi Mardin'de sorunu kısa zamanda aşacağımızı şimdiden söyleyebilirim. Atıl durumdaki kamu binalarını süratle onarıp yeni eğitim ve öğretim yılına yetiştirmeye büyük gayret edeceğiz. Valimizin, Mardin-Diyarbakır Karayolu güzergahının 5. kilometresinde Hazine'ye ait 4 bin 300 dekar arazi tahsisini bu yatırım için şimdiden ayırmış olması bizleri ayrıca mutlu etmiştir. Mardin, üniversiteyi çoktan hak eden bir kentimiz. Bugün beklentisi olan bu eğitim hamlesinin semeresini almıştır. Sıra kurumlar arası
koordinasyonla yapılanmaya gelmiştir" şeklinde konuştu.

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde bu yıl tıp, diş hekimliği, ezacılık, fen edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler, ziraat, güzel sanatlar fakülteleri, turizm otelcilik yüksek okulu, sağlık yüksek okulu, sağlık hizmetleri myo, mardin myo, midyat myo, fen bilimleri enstitüsü, sosyal bilimleri enstitüsü, sağlık bilimleri enstitüsü kurulacak.

BATMAN'DA..
Batman'a kurulacak üniversite için YÖK tarafından görevlendirilen Batman ve Mardin Üniversiteleri Kurucu Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ve Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Küçükbay, Prof.Dr. Aslan Aksoy, Batman Valisi Recep Kızılcık'ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette AKP Milletvekilleri Ahmet İnal, M. Nezir Nasıroğlu ve Ali Suçin de hazır bulundu. Üniversitenin Batman'a hayırlı olmasını dileyen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversitenin Batman'a ekonomik açıdan büyük getirileri olacağını kaydetti.

Batman Üniversitesi bünyesinde ilk etapta Tıp, Eczacılık, Diş Hekimliği, Fen-Edebiyat, Mühendislik ve Mimarlık, Teknik Eğitim, Turizm ve Otelcilik, Güzel Sanatlar, Konservatuar, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Sağlık Meslek Yüksekokulu, Batman Meslek Yüksek Okulu, Fen, Sosyal ve Sağlık Bilimleri Enstitüleri'nin açılacağını kaydeden Hilmioğlu, üniversitenin kurulması çalışmalarında Batmanlı işadamlarından da destek istedi ve binaların yapımını üstlenmeleri talebinde bulundu.

10 yıl içinde Batman Üniversitesi'nde öğrenci sayısının 20 bini geçeceğini, üniversite bünyesinde 3 bin görevlinin hizmet vereceğini kaydeden Fatih Hilmioğlu, üniversitenin Batman'a getirisinin yıllık yaklaşık 100 milyon dolar olacağını ifade etti.

Vali Recep Kızılcık, Fatih Hilmioğlu ve Hasan Küçükbay'a Hasankeyf'in 3 boyutlu resimlerini hediye etti. Geceyi Batman'da geçirecek olan rektör Hilmioğlu'nun yarın üniversite alanını gezeceği belirtildi.

İnönü Üniversitesi Rektörü Hilmioğlu, daha önce de yeni kurulan Adıyaman Üniversitesi rektörlüğünü "tedviren" atamayla bir süre üstlenmiş, rektörlüğe Prof.Dr. Mustafa Gündüz'ün atanmasıyla geçtiğimiz haftalarda bu görevini törenle devretmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız