SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hipodrom Raporu Olumlu"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:03:54
A- A+ PAYLAŞ

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Akçadağ Belediyesi'nde yapılan toplantıda muhtarların taleplerini dinleyen başkan Kazgan, mahallelere yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi verdi. Mahallelere doğrudan hizmet götürme noktasında muhtarları dinleyen başkan Kazgan, muhtarların istek, öneri, sorun ve çözümlerini de dinleyerek tek tek not aldı.

Göreve geldikten sonra belediyenin 11 milyon TL’lik borç yükünü 8 milyon TL’nin altına düşürdüklerini belirten Kazgan, kalan borcun ise yapılandırma kapsamına alınarak personel gider oranını da azalttıklarını söyledi. Her ay 200 bin TL parası kalan bir belediyenin artık olduğunu ifade eden Kazgan, “Artık Belediyemizin borçları yukarı doğru çıkmıyor her ay biraz daha aşağı iniyor" dedi.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler ile Akçadağ Belediyesine ait ekiplerin planlanan program dahilinde ilçe genelinde yol yapım, bakım ve genişletme çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü de belirten Kazgan, “Bu çalışmalar standartlara uygun bir şekilde hayata geçiriliyor. Yol yaptık demek için değil, gerçekten yol yapmak için çalışıyoruz. Bir yolun sanat yapılarını yapmazsanız, şarampolunu vermez, virajlarını söndürmezseniz bunun sonrasında olduğu gibi asfalt dökerseniz o yol yol olmaz. Bu anlamda acele etmeden kalıcı yollar yapmaya gayret ediyoruz" ifadelerine yer verdi.

Kazgan yapılan hizmetleri şöyle sıraladı:

“Hizmet binamızın mevcut fiziki şartlarının yeniden yapılanma ve kurumsallaşmaya yönelik ihtiyaçları karşılayacak yeterlikte olmadığı için hizmet binamızda bir dizi iyileştirmeler gerçekleştirdik. Halk Kütüphanesini Halk Eğitim binasına taşıyarak Kütüphane yerinin belediye meclis salonu, nikah salonu ve halk günü ile muhtarlarla gerçekleştirilecek olan toplantı salona dönüştürdük. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlanmak üzere. Halı Sahamızın halıları da yenilenerek tesisleri sporseverlerin kullanımına açacağız. Akçadağ’da spora yönelik çalışmalarımız artarak devam edecek.

Akçadağ Meslek Yüksek Okulu (MYO) çalışmaları bitti ve eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlandı. Anadolu Öğretmen Lisesi Fen Lisesine, Akçadağ Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ( YİBO ) Sağlık Meslek Lisesine dönüştürülerek ilçemize kazandırıldı. Öte yandan 300 öğrenci kapasiteli Fen Lisesi pansiyonu tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Akçadağ'da su ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları yapacak. Akçadağ'ı imara açıyoruz. Projenin ihale süreci tamamlandı. Bu proje ile Akçadağ için hizmette atılması gereken en büyük adımı atmış olacağız. Bu çalışma tamamlandığında hem 7 Km'lik bölünmüş yani ilçe giriş yolunun sağı ve solu geniş, bisiklet ve engelli yolu da olacak şekilde kaldırım yapacağız. İnsanlarımız burayı yürüyüş yolu olarak kullanabilecek. Ayrıca bu alana mutlaka konut yapmak isteyenler olacaktır. Aynı durum, Kotangölü mahallesi için de geçerli olacak. Bu da Akçadağ'ın Ankara asfaltıyla buluşması demektir. İlçemiz açısından hayati önem taşıyan bir başka projemiz ise 'Kentsel Dönüşüm'. Kentsel dönüşümle ilgili olarak şu ana kadar alan belirlemesi yapıldı ve gerekçe raporu hazırlandı. Örnekleme yoluyla belirlenen binalarla ilgili risk tespiti yapıldı. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığından lisans almış firmalara teklifler yapıldı. Kentsel dönüşüm Akçadağ'a büyük bir değer katacak. İnşallah en kısa sürede projeyi hayata geçireceğiz. Akçadağ'a 1 adet T tipi Kapalı ve 1 adet Açık Cezaevi yapılması için proje çalışmaları devam ediyor. Projeyi 2016 yatırım programına aldırmaya çalışıyoruz. Diğer taraftan, Doğalgazı Akçadağ'a getirmek için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Konuyla ilgili olarak EPDK ve BOTAŞ ile görüşmelerimiz devem ediyor. Otistik ve down sendromlu çocuklarımızın, kardeşlerimizin gelişimine ve topluma adapte edilmesine katkı sağlamak amacıyla 800 metrekare kapalı ve 900 metrekare açık at eğitimi alanı ile hizmet veren hippoterapi merkezini ilçemize kazandırdık. Bunun dışında Akçadağ için çok önemli bir proje olan hipodromu ilçemize kazandırmak için çalışma başlattık. Konuyla ilgili olarak İstanbul'dan bir heyet geçtiğimiz günlerde Akçadağ'a gelerek yer baktı ve rapor tuttu. Edindiğim bilgilere göre hipodromun ilçemize yapılması noktasında olumlu bir rapor tutulmuş. Projede takibimizde. İnşallah hipodromu Akçadağ'a kazandıracağız”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız