SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hipoterapi Merkezine Yoğun İlgi

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:05:52
Hipoterapi Merkezine Yoğun İlgi
A- A+ PAYLAŞ

Kuruluş aşamasını bir süre önce tamamlayarak Malatya ve çevre illerdeki engellilere tedavi sürecinde hizmet vermeye başlayan Sultansuyu Tarım İşletmesi bünyesindeki Hipoterapi (Atla Tedavi) Merkezi’ne olan ilginin her geçen gün arttığı öğrenildi.

Tarım İşletmeleri (TİGEM) Genel Müdürü Mehmet Halis Bilden’in yakın ilgi ve desteği ile,  Sultansuyu Tarım İşletmesi’nin halka dönük hizmet konsepti kapsamında kurduğu ve atlarla zihinsel ve bedensel engellilerin tedavisini amaçlayan Hipoterapi Merkezi’ne başlangıçta rehabilitasyon merkezlerinin ilgi gösterdiği, sonraki aşamalarda ise bireysel düzeyde vatandaşların da ilgisini topladığı belirtiliyor.

Hipoterapi Merkezi’nin çalışmalarına ilişkin Yeni Malatya Gazetesi’nin sorularını yanıtlayan Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz, Sultansuyu İşletmesi’nin halka kapalı olmadığını, tam tersine halkın işletmedeki sosyal, tarımsal ve hayvansal imkanlardan yararlanması amacıyla halka dönük bir yapılanma gerçekleştirdiklerini belirterek, Hipoterapi Merkezi’nin de bu yapılanmanın önemli bir parçası olduğunu söyledi.

Sultansuyu Tarım İşletmesi denilince ilk olarak buradaki en önemli faaliyet olan atçılığın akla geldiğini hatırlatan Murat Durmaz, “Biz işletme olarak bir yandan Türkiye’nin en kaliteli sülalelerine ait atları yetiştirir ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, diğer yandan bilimsel anlamda engelli çocuklarımız için büyük faydası olduğu ortaya konulan atlarla tedaviyi sağlayan Hipoterapi Merkezi’ni 2014 yılında açtık. Açılış aşamasında havalar soğuktu, bu nedenle o zaman, fazla talep olmuyordu. Sadece haftaiçi programla iki rehabilitasyon merkezi ile protokol yapmıştık ve onlar bu imkanları kullanıyordu. Ama Mayıs ayından itibaren hafta içi ve hafta sonu Hipoterapi merkezimiz halka açıktır. Hipoterapi Merkezi’nin öncelikli amacı sosyal sorumluluğunu yerine getirmesi. İsteriz ki bu merkez kendi kendini çevirecek bir gelir düzeyine erişsin. Ama daha yolun başındayız”.

“İşetmenin düzenini bozmamak koşuluyla, halka açığız”

İşletmedeki imkanların, işletmenin işleyiş düzen, sistem ve kurallarını bozmamak şartıyla  vatandaşların ihtiyaçları için kullanılmasını önemseyen bir yönetim anlayışına sahip olduklarını belirten Durmaz, normal mesai saatleri içeresinde vatandaşların buraya gelip, piknik yapabileceğini, at binebileceğini, çayını kahvesini içip açık havada stres atabileceğini ifade etti.

İşletmenin halka dönük uygulamaları konusunda da bilgi veren Sultansuyu Tarım İşletmesi Müdürü Murat Durmaz şöyle konuştu: “Sultansuyu Tarım İşletmesi, halka kapalı bir işletme değildir. Bizim genel işleyişimizi sekteye uğratmamak kaydıyla, boğa tesisimiz gibi, yani tayların sağlığı, hijyen kuralları gibi etkenler açısından söylüyorum, bu tarz sakıncalar olmadığı sürece biz zaten bir tarım işletmesiyiz. Çevredeki halkın eğitilmesi gibi bir misyonumuz da var.  İnsanların gelip burada bizim nasıl tarım yaptığımızı, nasıl atçılık yaptığımız, nasıl hayvancılık yaptığımızı görmesi gerekiyor ki bazı şeyleri öğrenip belki kendilerini de uygulayıp Malatya’nın ekonomisine katkıda bulunurlar. Ayrıca konum olarak da güzel bir yerdeyiz. Malatya’ya en yakın ormanlık alana sahip diyeceğimiz bir bölgeyiz. Bunu insanlardan esirgemedik, esirgemeyeceğiz de”. 

Tohumculuk da yapılıyor

Sultansuyu Tarım İşletmesi, son yıllarda gıda güvenliği ve gıda stratejisi yönetiminin en önemli unsurlarından biri olan yerli tohumculuk alanında da ilerlemeler kaydetti. İşletme Müdürü Murat Durmaz, tohumculuk konusundaki faaliyetlerin hız kazandığını, başarılı olunması halinde bir yandan ülkenin gıda güvenliği için yerli tohum üretimi yapılmış olacağını, diğer yandan da 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında gelir sağlanmış olacağını kaydetti. Durmaz, “Bu sene Sultansuyu Tarım İşletmesi’nde patates tohumculuğu yapan Doğa Tohumculuk Şirketi ile anlaştık. Onlara bir yıllığına 1500 dönümlük 4 tane center pivot ve bir de 300 dönümlük sulanabilir arazi verdik. Patates tohumculuğu yapacaklar. İnşallah başarılı olunursa oradan da yılda 500 bin TL ile 1 milyon TL arasında bir gelir sağlanacak” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız