SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hırsız Dışarıda, Prof. İçeride!'

A- A+ PAYLAŞ

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşinin villasını soyanlardan 2'sinin serbest bırakılması, buna karşın hasta olan ve Ergenekon davasından tutuklu olan İnönü Üniversitesi eski rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu ve Başkent Üniversitesi kurucusu ve rektörü Prof.Dr. Mehmet Haberal'ın, "hasta" olmalarına rağmen cezaevinde tutulması, Milliyet Gazetesi yazarlarından Melih Aşık'ın "Açık Pencere" köşesinde yazıldı.

Aşık'ın, yazısı şöyle:

"HAPİS REKTÖRLER..
Hürriyet’in dip sayfalarında yer alan haberi Ali Sirmen fark etmiş...

Haber “Hırsızlar 75 gün sonra serbest kaldı” başlığını taşıyor.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın eşi Semra Özal’ın villasından yaklaşık 500 bin TL’lik ziynet eşyası çaldıkları iddiasıyla yargılanan 5 sanıktan tutuklu olan ikisi serbest bırakılmış. Her iki sanık 28 yıl hapis cezası istemiyle yargılanıyormuş.

Ve sadece 75 gün yatmışlar. Sanıkların tutukluluğuna son verme gerekçesi mi?

“Yargılamanın ulaşmış olduğu aşama ve delillerin toplanmış olması...”

Yargıç anlaşılan tutukluluğun cezaya dönüşmemesi için azami gayret göstermiş.

Aynı günün gazetelerinde iki tıp profesörü ve eski rektörün hazin durumlarından söz ediliyor...

Prof. Fatih Hilmioğlu’nun yüz felci ve kronik karaciğer hastalığının hapishane koşullarında kötüye seyrettiği, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin 10 Haziran 2009 tarihli raporuyla tespit edildiği halde tutukluluğu kaldırılmıyor.

Prof. Mehmet Haberal’ın durumu da çok farklı değildir. O da hastanede polis kontrolü altında tedavi edilmekte...

Devlete ve eğitime yıllarca hizmet etmiş, büyük özverilerle hekimlik yapmış bu insanlar, suçlarını dahi bilmeden tutuklu bulunuyorsa... Hukuk ve adaletten hırsızlar kadar yararlanamıyorsa... Ortada vicdanları rahatsız etmesi gereken ciddi bir durum var demektir.
Vicdan sahiplerinin dikkatine..."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız