SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsız Polisi Dinliyormuş

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir ay önce balkondan eve girmek isterken el telsizi ile birlikte yakalanan hırsızın üzerinde ve evinde ele geçirilen telsizlerin emniyeti dinlemek için frekans ayarı yapıldığı ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre,1 Aralık 2010 günü Hasan Varol Mahallesi'nde balkondan bir eve girmek isteyen Canan A. adlı şahıs üzerindeki 1 adet el telsizi ile birlikte yakalanırken, olay yerine yakın bir mesafede park halindeki otomobilde ise araç telsizi, kablolu el kumandası ve hoparlör monte halinde tespit edilmiş ve Canan A. ile birlikte E.E. ve B.D. tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Canan A.'nın evinde yapılan aramada ele geçirilen çok sayıdaki telsiz sistemlerinden bazılarının Emniyette bile olmadığı saptanırken, yapılan teknik incelemede telsiz ve sistemlerinin Emniyetin telsiz kanallarını dinleyecek şekilde frekans ayarı yapıldığı kaydedildi.

Aynı zamanda Amatör Telsiz Ruhsatı Ve Kullanım Belgesi sahibi de olan ve 6 ayrı suçtan sabıkası bulunan Canan A.'nın yakalanırken, "Hırsızlık yapsaydım, telsiz elimde sizin geldiğinizi duyduğumda kaçardım" dediği, ancak, elindeki telsizin o esnada bataryasının bitik olduğu saptandığı öğrenildi.

Olayda ele geçirilen 3 adet dizüstü bilgisayar, Elazığ, Amasya ve Nevşehir'den çalındığı belirlenerek sahiplerine teslim edildi.

Şahısın yapılan ev aramasında ise 3 adet dizüstü bilgisayar, 2 adet küçük kamere ve şarj cihazı, 1 adet ayaklı kamera, 2 adet fotoğraf makinesi, 11 adet kol saati ve 1 adet av tüfeğinden bozma tabanca ile ele geçirilmişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız