SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsız Şebekesine 'Balyoz'..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da çeşitli iş yerlerinde hırsızlık yaptığı öne sürülen şahıslara yönelik düzenlenen Balyoz operasyonu sonucunda 5 kişi gözaltına alındı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 10 Ekim'de Saray Mahallesi Ömerefendi Sokakta Mustafa Murat Tuncer'e ait bilgisayar satışı yapılan araştırma sonucu 22 Ekim'de Y.E. ve S.D. adlı şahıslar yakalandı. Y.E. tutuklanırken, diğer şahıs serbest bırakıldı. Bu arada çalıntı mallar bulunamadı. Polis araştırmayı sürdürdü ve E.G. ve M.B. adlı sabıkalıların, bilgisayar pazarlamak istedikleri bilgisini aldı. Bu şahısların satmaya çalıştıkları bilgisayarların Ekim ayında çalınan bilgisayarlar olduğu saptandı. Balyoz kod adlı operasyon sonucunda E.G. ve M.B.'nin yanı sıra B.B.,İ.K. ve S.N. adlı şahıslar yakalandı. Bu şahıslarda tutuklandı ve hırsız şebekesi mensuplarından tutukluların sayısı 6'ya yükseldi.

Operasyonda 13 adet gömlek, 4 kazak, 2 adet uyuşturucu hap, 1 adet kuru sıkı tabanca, 1 adet av tüfeği, 6 adet takım elbise, 2 adet pantolon,12 adet spiral, 5 adet matkap, 1 adet plastik boru kaynak makinesi, 8 adet termos, 7 adet diz üstü bilgisayar ele geçirildi.

Hırsızlık iddiası ile yakalanan şahısların malzemeleri sattıkları şahıslar hakkında ise çalıntı mal almaktan işlem yapıldığı belirtildi.

LÜKS CİP..
Öte yandan Bentbaşı Mahallesi 1. Sokak Verem Savaş Dispanseri yakınında terkedilmiş olarak bulunan Hyundai Tucson 2.0 CRDİ H Matic marka cipin, geçtiğimiz yıl Eylül ayında İstanbul- Eyüp'ten çalınmış olduğu saptandı. Ferruh Zıngıl'a ait olduğu belirlenen aracın, Malatya'da bir süre sahte plaka ile dolaştığı da bildirilirken, polis aracı çalanları bulmaya çalışıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız