SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsız Yine Deplasmanda Yakalandı!

A- A+ PAYLAŞ

Balıkesir'de, değişik şehirlerin de aralarında bulunduğu birçok ev ve işyerinden hırsızlık yaptığı belirlenen hırsızlık şebekesinin 3 elemanı, polisin sıkı takibi sonucu yakalandı. Polis, kaçan 3 şüpheliyi daha arıyor. Zanlıların Malatya'da da hırsızlık yaptıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, il merkezinde Atatürk Mahallesi'nde meydana gelen hırsızlık olaylarıyla yapılan çalışmalarda, E.T. isimli sahsın parmak izi tespit edildi. Hırsızlık olaylarının meydana geldiği bölgede siyah renkli spor bir aracın dolaştığı belirlendi. Bir evin önünde kurulu kamera tespitlerini değerlendiren polis, şehirde kurulu bulunan güvenlik kamera sistemlerinden olay saatlerini baz alarak şüphelilerin kullandığı 34 AR 6509 plakalı siyah renkli Opel Astra marka araç olduğunu tespit etti.

Profesyonel bir ekibin gerçekleştirdiği hırsızlık olaylarıyla ilgili çevre illerle yapılan koordine neticesinde aynı yöntemlerle Çanakkale ve Tekirdağ illerinde de hırsızlık olayları olduğu, şüpheliler tarafından kullanılan 34 AR 6509 plakalı otomobilin Tekirdağ'dan İstanbul istikametine geçiş yaptığı belirlendi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda Balıkesir il merkezinde belli bölgelere pusu atılarak şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışma yapan polis, 2 hafta önce durumundan şüphelendiği 16 EJ 236 plakalı aracı durdurdup arama yaptı.

Araçta yakalanan Ş.A. (23), İ.A. (20) ve V.F. (27) İsimli şahıslar gözaltına alınırken, yapılan aramada çelik kapıları açmaya yarayan değişik boy ve ebatlarda çok sayıda tornavida ele geçirildi.

Yakalanan 3 şahıstan V.F.'nin kimliğinin sahte olduğu, gerçek kimliğinin H.M.Ö. (27) olduğu ve Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hırsızlık ve yankesicilik suçlarından arandığı tespit edildi. Parmak izi tespitleri yapılan şahısların başta Bursa olmak üzere Gaziantep, Malatya, Denizli, Eskişehir illerinde birçok hırsızlık olaylarına karıştıkları, kullandıkları otomobili Bursa'dan kiraladıkları belirlenirken, Bursa Emniyet Müdürlüğü ile koordine kurularak bu ilden gelen görevlilere teslim edildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından 3 zanlı, sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı.
Balıkesir'de yakalanan bu şahısların daha önceden yine Balıkesir'de meydana gelen hırsızlık olayını gerçekleştiren şahıslarla irtibatlı oldukları, beraber fotoğraf çektirdikleri, telefon numaralarının kayıtlı olduğu tespit edilmesi üzerine, daha önce hırsızlıktan parmak izi tespitli E.T. isimli şahsın Ankara ilinden Adana istikametine gittiği tespit edilerek, ilgili illere şahısların kimlik, eşkal ve araç bilgileri verilmesine rağmen yakalanamadıkları bildirildi.

Şahısların, önce Antalya iline, daha sonra da Konya iline geçtikleri belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü ile yapılan çalışmalarda 21 Eylül 2006 tarihinde gece yarısı, şüphelilerin kullandığı 07 GU 088 plakalı aracın yanına gelen M.Ş.O. (22) isimli şahıs polisle girdiği silahlı çatışma sonucu yakalanırken, E.T. (23), D.E. (25) ve Ş.E. (28) isimli 3 kişi ise kaçtı.

07 GU 088 plakalı araçta yapılan aramada, 1 adet Magnum 357 Piton marka toplu tabanca, M.Ş.O. isimli şahsın üzerinden Fransız yapımı 7.65 mm çapındaki tabanca, toplam 110 adet mermi, çok sayıda ziynet eşyası, 3 adet erkek kol saati, 2 adet cep telefonu ele geçirildi. Balıkesir'deki 10 ayrı hırsızlık olayıyla ilgili faillerinin de kaçan şüpheliler olduğu, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın olayla ilgili başlattığı tahkikatın sürdüğü bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız