SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsızlar Aranıyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da meydana gelen 7 ayrı hırsızlık, dolandırıcılık ve yankesicilik olayı ile ilgili olarak polisin araştırmayı sürdürdüğü bildirildi.

Turgut Özal Mahallesi’ndeki bir internet kafede çalışan 49 yaşındaki H.K., polise başvurarak, işyerine gelen 15-16 yaşlarındaki bir şahsın, 7 dakika oturduktan sonra hesabı ödeyerek ayrıldığını, 2 saat sonra bu kişinin kullandığı bilgisayarın açılmadığını gördüğünü, kontrol ettiğinde bu bilgisayarın kasasındaki 512 mb’lık RAM’ın yerinde olmadığını saptadığını bildirdi ve güvenlik kamera kayıtlarını polise verdi. Polis gencin kimliğini belirlemeye ve yakalamaya çalışıyor.

Yeşiltepe Seyran Mahallesi’nde de 71 yaşındaki şahsın evinden 3 bin lira para çalındı. M.A. polise verdiği ifadede, camide tanıştığı 55-60 yaşındaki bir şahısla evine gittiğini, şahsın Kur’an-ı Kerim istediğini ve kendisinin de verdiğini, bir süre sonra banyoya girdiğini, banyodan çıktığında şahsın evde olmadığını ve 3 bin lira para parasının da çalınmış olduğunu fark ettiğini bildirdi. Polis araştırmaya başladı.

Yeni belediye binası içerisinde dolandırılan 49 yaşındaki A.Ö., birikmiş su borcunu ödemeye gittiğini, bu sırada adını sonradan öğrendiği 37 yaşındaki A.K.’nin yanına geldiğini ve su işleri amiri olduğunu, kendisine yardım edeceğini söyleyip, 370 lira istediğini, parayı verdikten sonra şahsın geri gelmediğini, vezneye gittiğinde şahsın parayı yatırmadığını öğrendiğini bildirdi ve şikayetçi oldu. Polis A.K.’yi arıyor.

İnönü Caddesi’nde yeni açılan alışveriş merkezinde, 43 yaşındaki S.U. adlı kadının, içinde 500 dolar, sürücü belgesi, kimlikler, kredi kartları bulunan cüzdanı yankesicilik yoluyla çalındı.

Niyazi Mısri Caddesi’nde 40 yaşındaki F.G.’ye ait evden, 1 adet alarm cihazı ile 1 adet süs bıçağı çalındığı bildirildi.

Battalgazi ilçesi Yeni Mahalle’de oturan 43 yaşındaki H.B. polise başvurarak, yatak odasındaki sandığa 8 bin lira para koyduğunu, 18 gün sonra parayı almak için sandığı açtığında 300 lira olduğunu gördüğünü, 7 bin 700 liranın çalınmış olduğunu, ev halkına sorduğunda kimsenin bir bilgisi olmadığını öğrendiğini bildirdi ve hırsızın bulunmasını istedi.

Merkez Hacıabdi Mahallesi’ndeki olayla ilgili polise başvuran H.O. adlı bayan da, babasının Ankara’da olduğunu, babasına ait eve gittiğinde, aile bireylerine ait olmayan bir gözlük, babasının çalışma masasında da siyah renkli çanta gördüğünü, içerden seslerin gelmesi üzerine kapıya yöneldiği esnada 40-45 yaşlarındaki bir şahsın evden ayrıldığını fark ettiğini bildirdi. Polis olayla ilgili araştırmaya başladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız