SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsızların 'Sıcak' Keyfi!

A- A+ PAYLAŞ

Aşırı sıcaklar nedeniyle gece açık bırakılan kapı ve pencereler, hırsızlara yaradı. Bazı vatandaşlar, sabah uyandıklarında evlerine giren hırsızlar tarafından soyulduklarını fark ettiler.

Zafer Mahallesi’nde oturan 49 yaşındaki M.P., polise başvurarak, havanın sıcak olması nedeniyle evinin balkon ve kapı pencerelerini açtığını, sabah uyanıp elbisesini giydikten sonra çıkacağı sırada, pantolonunun cebindeki 2 bin lira para, banka ve kredi kartları ile kimliklerinin olmadığını fark edince eve hırsız girdiğini anladığını bildirdi ve şikayetçi oldu.

Hanımınçiftliği Cihanbey Mahallesi’nde oturan 35 yaşındaki M.K., gece yarısı evinde televizyon izlerken, balkon kapısı yarı açık vaziyette kanepenin üzerinde uyuya kaldığını, sabah uyandığında çantasını kontrol ettiğini ve içerisinde bulunan 1.950 lira ile 100 ABD dolarının çalınmış olduğunu fark ettiğini polise anlattı.

Yeşilyurt’ta oturan 74 yaşındaki B.T., evinde sabah uyandığında, koynunda ipe bağlı olarak sakladığı 4 bin liraya yakın parasının, elbisesinin göbek kısmı ile paranın bağlı olduğu ipin kesilerek çalınmış olduğunu fark ettiğini polise bildirdi ve şikayetçi oldu.

Bu arada, 23.00 sıralarında S.Z. ve T.Ç. adlı çocukların gezdirmekte oldukları Terrier cinsi köpeği ellerinden tehditle alıp çalan G. ve S. adlı gençlerin açık kimliklerinin belirlenmesine ve yakalanmalarına çalışılıyor.

Diğer yandan Akpınhar Aslantepe Caddesi’nde 42 yaşındaki M.O.’ya ait işyerinden para çalındı. Öğle saatlerindeki hırsızlık olayı ile ilgili ifade veren M.O., 13-14 yaşlarında bir çocuğun içeri girdiğini, bu kişiyi daha sonra fark ettiğini ve ne alacağını sorduğunu, takım elbise yanıtını alınca takım satmadığını söylediğini, çocuğun ayrılmasından sonra kamera kayıtlarına baktığında masa çekmecesinden 150-200 lira parasının çalındığını fark ettiğini polise anlattı. Araştırma sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız