SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırsızların Yeni Yöntemleri

A- A+ PAYLAŞ

Emniyet Müdürlüğü, alınan önlemler nedeniyle hırsızlıkta düşüş olduğunu, güvenlik açığı bulamayan hırsızların ise yeni yöntemler geliştirdiğini belirterek, vatandaşı uyardı.

Emniyet Müdürlüğü'nün konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Malatya Emniyet Müdürlüğü olarak son zamanlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak alınan emniyet tedbirlerinden dolayı hırsızlık olaylarında belirli bir oranda düşüş meydana gelmiştir. Yapılan sıkı denetimler alınan emniyet tedbirlerinden nedeniyle İlimizde güvenlik açığını bulamayan hırsızlar yeni yöntemler geliştirmektedir.

Yapılan incelemelere göre hırsızlıkların ciddi bir kısmı gündüz meydana gelmektedir. Kendini satış temsilcisi, Belediye görevlisi, anket çalışanı olarak gösterip veya adres sorma, sipariş getirme gibi bahanelerle apartman dairelerinin kapı zillerini çalmakta, evden birileri çıkınca kendilerini satış temsilcisi, Belediye görevlisi, Anket çalışanı veya eşya satıcısı olarak tanıtmakta, kimse çıkmayınca da evlerin kapılarını uygun tekniklerle açıp, evde kimsenin olmamasından yararlanan hırsızlar ne var ne yok alıp kayıplara karışmaktadırlar.

Hırsızların geliştirdikleri teknikler karşısında halkın duyarlı olmasını hal ve hareketleriyle güven vermeyen, kılık kıyafeti ile dikkat çekici, bir şeyler sorma bahanesi ile kapı zillerini çalan ve eşya satma bahanesi ile ikili ve üçlü olarak dolaşan şahıslar hakkında hiç zaman kaybetmeden şüpheli kişi yada kişilerin yaş, boy, saç rengi, yüz şekli ve kıyafetinin not alınarak 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri suç ve suçluların yakalanması konusunda önem taşımaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız