SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hırsızlık Arttı MOBESE Takın"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:07:00
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt’a bağlı muhtarlarla 2014 yılının son istişare toplantısı yapıldı. Toplantıda, hırsızlık olaylarının artması ve fakir vatandaşlara verilecek olan kömürün gecikmesi dile getirildi. 

Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’nda yapılan toplantıya; Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Müslüm Kahraman, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Kalay, İlçe Müftüsü Mehmet Çınar, Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Sevgi Şahin, Türkiye Muhtarlar Federasyonu Malatya Şube Başkanı Mustafa Eren ve çok sayıda muhtar katıldı.

Toplantıda konuşan Yeşilyurt İlçe Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Bugün 2014 yılının son istişare toplantısı için bir araya geldik. Muhtarlarımızın sorunlarının çözümü bizim önceliklerimiz arasındadır. Malum bazı konularda imkanlar kısıtlı olduğu için bazı sorun ve sıkıntıların çözümü biraz zaman almakta. Muhtarlar devletin temsilcileri, eli, kolu, gözü kulağıdır. Vatandaş sorunlarını ilk olarak muhtarlarla paylaşır. Bu nedenle muhtarlar mahallelinin sorunlarını bizlere ulaştırmakla sorumludur. Biz yetkililerde muhtarların iletmiş oldukları sorunları çözme noktasında elimizden geleni yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

“Muhtarlarımız özellikle eğitim konusunda mahallerinde bulunan okul idarecileri ile sık sık bir araya gelmeliler.Okula sadece uğrayıp hal hatır sorup gitmemeliler.Okuldaki maddi durumu iyi olmayan öğrencilerin tespiti,madde bağımlısı olan gençlerin aileleri ile görüşmeleri,okula gelmeyen öğrencilerin durumları ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmalılar” diyen Babahanoğlu, "Muhtarlarımız ayrıca mahallelerinde bulunan ibadethane ve Kur'an Kursları ile ilgili sorunları da tespit edip ilgililere iletmeliler. Mahallelerinde bulunan metruk binaların tespiti ve yıkılması için gerekli çalışmaları yapmaları ve madde bağımlıların uğrak yerlerini ilgili emniyet güçlerine bildirmeliler. Biz idareciler olarak muhtarlarımıza her zaman kapımız açık.Bizi istedikleri zaman arayıp sorunlarını iletebilirler.2015 yılı ülkemiz,ilimiz,ilçemiz ve mahallemiz için hayırlı olsun “ şeklinde konuştu.

Nesim Babahanoğlu'nun konuşmasının ardından toplantıya katılan mahalle muhtarları tek tek söz alarak sorunlarını dile getirdiler.

Toplantıya katılan muhtarların ortak sorunların başında son aylarda artan hırsızlık olayları ve mahallelere MOBESE takılması talepleri dikkat çekti. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından maddi durumu iyi olmayan ailelere dağıtılan kömürlerin gecikmesi de toplantıda ele alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız