SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hırvat Oyuncuya Onur Ödülü

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:21:01
Hırvat Oyuncuya Onur Ödülü
A- A+ PAYLAŞ

Bu yıl 15-21 Kasım tarihleri arasında 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali'nde Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi’den sonra Hırvat Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni, Müzisyen Rade Serbedzija da Onur Ödülü’ne değer görülen isimler arasında yerini aldı.

Malatya Valiliği’nin koordinasyonunda, Malatya Kayısı Araştırma-Geliştirme ve Tanıtma Vakfı tarafından T.C. Kültür Bakanlığı, Fırat Kalkınma Ajansı, Malatya Belediyesi ve İnönü Üniversitesi’nin destekleri ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Malatya Uluslararası Film Festivali, doğuyla batıyı buluşturuyor.

Malatya Valiliği tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Uluslararası bir festival olarak adını duyuran 4. Malatya Uluslararası Film Festivali’nde doğu ve batı buluşuyor. Festivalde bu yıl Filistinli Yönetmen Rashid Masharawi’den sonra Hırvat Sinema ve Tiyatro Oyuncusu, Tiyatro Yönetmeni, Müzisyen Rade Serbedzija da onur ödülüne değer görülen isimler arasında.

Milcho Manchevski’nin yönettiği ‘Yağmurdan Önce’ filmiyle Türkiye’de tanınan ve şu an Hollywood’da yaşayan Rade Serbedzija, bugüne kadar Harry Potter, Space Cowboys / Uzay Kovboyları, Eyes Wide Shut / Gözü Tamamen Kapalı, Snatch/ Kapışma, Broken English / Aşkın İngilizcesi, Mission Imposible / Görevimiz Tehlike, Saint / Aziz, Thick as Thieves / Son Oyun ve Stigmata gibi önemli yapımlarda rol almıştır. Rol aldığı filmlerdeki başarısıyla Kanada Sinema ve Televizyon Akademisi tarafından dağıtılan Genie Ödülü’nün yanı sıra Monako Uluslararası Film Festivali, Venedik Film Festivali pek çok film festivalinde En İyi Aktör ödülü almıştır. Sanatçının, 2011 yılı yapımlı 2011 Reykjavik FF Özel Mansiyon Ödülü ve 2011 Venedik FF FEDIC-Laterna Magica-Lina Mangiacapre Ödüllü Benim Adım Li filmi de özel gösterimle Malatyalı sinemaseverlerle buluşacak. Gösterim sırasında izleyiciler arasında yer alacak olan Rade Serbedzija film sonrasında da izleyicilerle söyleşi yapacak” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız