SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hisar-O'nun İlk Uçuş Testi

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:12:36
Hisar-O'nun İlk Uçuş Testi
A- A+ PAYLAŞ

 Milli imkanlarla geliştirilen orta irtifa hava savunma füzesi Hisar-O'nun ilk uçuş testi başarıyla gerçekleştirildi. 

Hisar-O'nun ilk uçuşlu testi olan balistik test füzesi atışı, Kara, Hava ve Deniz Kuvvet Komutanlıkları, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM), ASELSAN ve ROKETSAN yetkililerinin katılımıyla 23 Temmuz tarihinde Aksaray'da yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin alçak ve orta irtifa hava savunma ihtiyacına cevap verecek ve dünyadaki örnekleriyle rekabet edebilecek nitelikte bir hava savunma füzesinin yapılması amacıyla 2011 yılında SSM tarafından proje başlatılmıştı. Bu kapsamda radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemlerinin ASELSAN, füze sistemlerinin ROKETSAN tarafından geliştirilmesi amaçlandı.

Testlerde, füze, fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrıldı ve hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçtu. Bu testlerle Türkiye'nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir adım daha atıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız