SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hisarcıklıoğlu'na Destek

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:24:18
Hisarcıklıoğlu'na Destek
A- A+ PAYLAŞ

TOBB'un 1 Ağustos'ta gerçekleştirilecek 69. Genel Kurulu'ndaki başkanlık seçiminde TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na, 7 bölgenin oda ve borsa başkanlarından destek geldi. 

TOBB Birlik Merkezi'nde düzenlenen Hisarcıklıoğlu’na tüm oda ve borsaların desteğinin açıklandığı toplantıya; İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Kıvanç, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Güral, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu katıldı.

Toplantıya katılan oda başkanları tek tek söz alarak desteklerini açıkladı. İlk söz alan Gaziantep Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu, ülkenin son yıllarda çok büyük aşama kaydettiğine dikkat çekerek Odalar ve Borsalar Birliği'nin bu gelişmede çok büyük katkısının olduğunu söyledi. Konukoğlu, özel sektörün yüzde 73 büyüdüğünü, 5 milyon kişiye iş sağlandığını, ihracatın 4 kat attığını belirterek Türkiye'nin dünyanın 16. büyük ekonomisi olduğunu hatırlattı. Konukoğlu, Hisarcıkoğlu'nun 2023 vizyonuna verdiği öneme dikkat çekerek "Rifat bey vizyonu açtı, bütün odaları tek tek ziyaret ederek neden 2023 için çalışılması gerektiğine ikna etti. Doğu ve Güneydoğu oda ve borsaları olarak kendisini aday gösteriyoruz" dedi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu başkanı Murzioğlu ise, kendisinin tüm Karadeniz bölgesinin desteğini alarak geldiğini belirterek, "Aklımız ve kalbimiz sayın Hisarcıklıoğlu ile birlikte. Tekrar aday olarak çıkmasını ve görevine devam etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk, İç Aanadolu bölgesi adına bulunduğunu belirterek yaptıkları toplantıda 62 odanın hepsinin Hisarcıklıoğlu'nun tekrar başkanlığa devam etmesi arzusunda olduğunu açıkladığını kaydetti.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Güral, Ege bölgesi odalarının ortak kararı ile Hisarcıklıoğlu'nun tekrar aday gösterilmesine karar verildiğini vurguladı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Burkay da Marmara Bölgesi oda ve borsalarının Hısarcıklıoğu'nun adaylığına desteğini ve bu kararlarını kağıda döktüklerini ifade etti.

Adana Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kıvanç Akdeniz Bölgesi Oda ve Borsa temsilcileri ile yaptıkları toplantıda Hisarcıklıoğlu'nun yeniden aday gösterilmesi için mutabakat sağlandığını kaydederek "Rifat bey özel sektörü zirveye taşıdı, canı gönülden başkanlığını destekliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Çağlar, kendilerinin de Hisarcıklıoğlu'nun devam etmesi konusunda ortak karar aldıklarını belirterek 365 oda ve borsanın bu görevi layıkıyla yapacağına inandığını tekrar TOBB Başkanlığına getirilmesi için desteklediğini ifade etti.

Yapılan konuşmaların ardından Çağlar, Türkiye genelindeki 365 oda ve borsanın Hisarcıklıoğlu’nun yeniden TOBB Başkan’ı olması için verdiği imzaları, TOBB Genel Kurul Başkanı Osman Yıldırım’a teslim etti. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız