SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hisarcıklıoğlu'na göre Malatya ''Zengin Şehir''..

A- A+ PAYLAŞ

ADANA- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Adana Sanayi Odası'nın (ASO) yeni hizmet binasını açılışında, ülke ve Adana ekonomisiyle ilgili ilginç değerlendirmelerde bulundu. Hisarcıklıoğlu, Adana'yı yönetenlerin "Vasıfsız ve fakir göçü alıyoruz, fakirleşiyoruz" iddialarının aksine, "Adana hala zengin şehir" dedi.

"Eskiden Anadolu'da bir zengin Adana vardı. Şimdi Denizli var, Konya var, Eskişehir var, Kayseri var, Malatya, Gaziantep, Şanlıurfa var. Bunların sayısını ne kadar çoğaltırsak Türkiye o zaman zenginleşir" diyen Hisarcıklıoğlu, "Hepsi keşke birer Adana olsa. 7-8 şehir Anadolu'da cazibe merkezi haline geldi. Bunu 18, 28 yapmamız lazım. Onun için de sektörel ve bölgesel teşvik lazım diyoruz. Kalkınma Ajansları'nın kurulması ile zaten bu projeler gelişecek. Bununla ilgili yasa da Meclis'e sevk edilmiş vaziyette. Bunun bir an evvel çıkmasını savunmamız lazım. Adana zengin. Adana geriye değil, ileriye bakmalı. Geriye bakarsa iş kötü" diye konuştu.

Bütün gelişmiş ülkelerdeki teşvik sisteminin sektörel ve bölgesel olduğunu, Türk iş alemi olarak da ilk günden bu tarafa teşviklerin mutlaka bölgesel ve sektörel olmasını istediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Ama Adana olarak bu teşvikle, meşvikle şikayet etmelerine ihtiyaç yok. Kanun var, enerjimizi şikayet noktasında bırakıp, 'Bu fırsatlardan nasıl faydalanabiliriz' dememiz lazım. Bugün Anadolu'nun müteşebbis eliyle sanayileşmesine öncülük ettiği gibi yeni fırsatların ortaya çıkmasına da Adana öncülük edebilir. Adana'da müthiş bir potansiyel var, alt yapı var, kültür var, sanayi ve ticaret kültürü var. Birçok şehrimizde olmayan hadise bunlar, artılar. Bu fırsatları Adana iyi değerlendirebilir" şeklinde konuştu.

Ülkedeki ekonomik durgunlukla ilgili de konuşan TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, "Ocak-Mayıs dönemine baktığımız zaman cirolarda bir düşme söz konusu. Bir tek market ve inşaat sektöründe canlanma var. Diğer sektörlerde durağanlık var. İnşaat sektörü 2001 krizinden bu yana hiç ivme almamıştı, ilk defa alıyor. Perakende sektöründe de marketlerin cirosunun artışındaki ana neden, tüketici davranışının değişmesidir. Esas olan Türkiye'nin sorununun çözümü için yapısal reformların yapılması. Bu konuda çok da şikayet var" açıklamasını yaptı.

Tarımla ilgili bir soru üzerine, sektördeki sıkıntının sadece Adana'da değil, tüm Türkiye'de var olduğuna ve toplam nüfusun yüzde 35'inin tarımda çalıştığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "Bu konular ayak üstü konuşulmayacak kadar derin. Uygun zamanda çağırın Adana'ya, anlatayım" diye espri yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız