SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hissiyatının Sebebi Bu mu?

A- A+ PAYLAŞ

Son olarak Malatya'dan Nemrut'a giden yol ile ilgili "gerekirse tahrip edilmeli" açıklaması dikkatleri üzerinde toplayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, "Adıyaman ağzı ile" yaptığı değerlendirilen bu konuşmasının gerisindeki nedenin, Adıyaman'daki bir onurlandırma töreni olduğu olduğu sanılıyor. Malatya için de büyük önem taşıyan Nemrut Dağı turizmi ile ilgili olarak bugüne kadarki tüm tavrını Adıyaman tarafının söylemlerine uygun olarak koyan bakan Günay'a, Adıyaman'da "Onursal Bilim Doktoru" ünvanı verildiği bildirildi.

Geçmişinde CHP Genel Sekreterliği görevini yapmışlığı da bulunan ve 2007 seçimlerinden kısa süre önce AKP'ye geçen, sonra kurulan hükümette de bakan yapılan Ertuğrul Günay, Adıyaman Üniversitesi'nde kendisine hediye edilen şarap takımını ise kabul etmedi!

İHA'nın bakanla ilgili Adıyaman mahreçli son haberi şöyle:

"ADIYAMAN- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adıyaman Üniversitesi tarafından insanlığa ve barışa katkılarından dolayı 'Onursal Bilim Doktoru' unvanını aldı.

Bakan Günay, Adıyaman Üniversitesi 2009-2010 akademik yılı açılış törenine katıldı. Günay burada üniversitesi senatosunun aldığı karar doğrultusunda 'Siyaset Ana Bilim Dalı Onursal Bilim Doktoru' unvanını alarak cüppe giydi. Törende Rektör Prof. Dr. Mustafa Gündüz tarafından Bakan Günay'ın öz geçmişi okundu. Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz, üniversite senatosunun kararını okuduktan sonra, Adıyamanlı sanatçı Sırrı Süreyya Önder'in Bakan Günay'a yazdığı mektubu okuyarak sürpriz
yaptı.

Sahneye davet edilen Bakan Günay, dünyada ilk kez yaptırılan el yapımı 'Onursal Bilim Doktoru' diploması verildi. Bakan Günay'a cüppesini Rektör Mustafa Gündüz giydirdi. Cüppe giyiminde salonda bulunan davetliler Bakan Günay'ı ayakta alkışladı.Tören oldukça duygusal anlara da sahne oldu.

Bakan Günay, konuşmasında siyasette gözünün olmadığını ancak mezun olduğu 12 Mart döneminde üniversitelerin bu günkü durumda olmadığını belirterek, "Adıyaman Üniversitesi hayalimi gerçekleştirdi. Senatonun bu kararının değerini bileceğim ve bu unvanı gururla taşıyacağım. Bundan sonraki hayatımda da hizmet etmeye çalışacağım. Unvanın gerekçesi benim için çok önemli ve onur verici. Bundan sonrada bu sıfatı haklı çıkaracak şekilde taşıyacağım. Bu hayattan göç ettikten sonrada bu sıfatla anılacağım. Bunu şuan hayatta olmayan anne ve babama borçluyum. Hayatımın bu günlerini çok göremediler; umarım ki hissediyorlardır" ifadelerini kullanan Bakan Günay, göz yaşlarını tutamayarak ağladı.

Günay ayrıca; eşine ve çocuklarına da teşekkür ederek, kendisi ile birlikte onlarında bu güne kadar birçok zorluğa katlandıklarını söyledi.

Bakan Günay, akademik yıl açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada ise, bu gün Türkiye'nin içindeki düşünce zenginliğini tekrar ayağa kaldırmaya çalıştığını belirterek, şunları kaydetti:

"Farklı düşünceleri çatıştırmadan, değişik bakış açılarından yaşama yeniden bakmaya çabalıyor, bugün artık sınırlarımızda düşman aramıyoruz. Çevremizin dostlarla çevrili olduğunu düşünmek istiyoruz.Kendi içimizdeki değişik fikirleri, çevremizdeki dostları zenginliğimiz kabul ediyoruz. Artık sınırlı olan imkanlarımızı çatışmalarda, sürtüşmelerde, tüketmek istemiyoruz."

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Gündüz'de konuşmasında üniversitelerin akademik açılışlarında öğrencilerin gelen konuklara yaptığı protestolara atıfta bulunarak, "Sabah korkuyordum acaba burada da bir şey olur mu? diye ama gördüm ki ilköğretimden son sınıftaki öğrencilerimize kadar herkes konuklarımızı alkışlarla ve çiçeklerle karşıladı. Bu bana gurur verdi. Demek ki öğrencilerimizi iyi yetiştirmişiz. Öğrencilerimize kefil olabiliriz" diye konuştu.

Bakan Günay'a, Rektör Mustafa Gündüz tarafından makamında altın kaplama şarap takımı hediye edildi fakat Bakan Günay, bu hediyeyi kabul etmeyerek, geri iade etti.

Akademik yıl açılış törenine Vali Ramazan Sodan, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İdris Naim Şahin, CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ve birçok davetli katıldı."

FOTOĞRAF: Günay, Adıyaman Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Gündüz'le (üstteki fotoğrafta).. Günay, kendisine hediye edilen ve almadığı şarap takımı ile.. (alttaki fotoğrafta)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız