SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hitit Rölyefleri Müzede

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Orduzu beldesindeki Aslantepe Höyüğü'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında çıkarılan Geç Hitit dönemine ait iki rölyef, Malatya Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başladı. Bu arada Müze Müdürlüğü'ne atama yapıldı.

MÜZEDE SERGİLENİYOR..
Geçen yılki kazı çalışmaları esnasında bulunan rölyeflerin Milattan Önce (M.Ö) binli yıllara ait olduğu tahmin edilirken, iki kartal figürünün bulunduğu rölyef, Malatya Arkeoloji Müzesi girişinde sergilendi.

İtalyan La Spienza Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Aslantepe Kazı Başkanı Prof. Dr. Marcella Frangipane başkanlığında her yıl Ağustos ve Ekim ayları arasında Aslantepe Höyüğü'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında bugüne kadar birçok eser gün ışığına çıkarılmıştı. Çıkarılan eserlerin bir bölümü Malatya Arkeoloji Müzesi'nde, bir bölümü de Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergileniyor.

MÜDÜRLÜĞE ATAMA..
Bu arada Malatya Arkeoloji Müzesi Müdürlüğü'ne Özcan Şimşek atandı.

Kütahya Müzesi'nde Arkeolog olarak görev yapan ve Burdur'lu olan Özcan Şimşek Malatya'ya gelerek yeni görevine başladı.

Malatya Arkeoloji Müzesi Müdür Vekilliği'ne bir süredir Ziya Kılınç bakıyordu. Ziya Kılınç'ın Malatya Arkeoloji Müzesi'nde Arkeolog olarak görevini sürdüreceği kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız