SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Hız Arttı, Kazalar Azaldı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:18:53
A- A+ PAYLAŞ

TCDD Malatya 5. Bölge Müdürlüğü'nce yol yenileme ve bakımı için özel sektörden kiralanan ve günlüğü 23 bin 500 lira olan makinelerin bu kiralama ücretinin ortalamanın altında olduğu öne sürüldü.

TCDD 5. Bölge Müdürlüğü'nden konuya ilişkin haberimizin ardından gönderilen açıklama şöyle:

"12.01.2012 tarihinde http://www.malatyahaber.com/ adlı sitenizde “ Günlük Kirası 23 bin lira” başlığı ile yayınlanan haberiniz eksik ve yanlış bilgiler içermektedir. Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla aşağıda yer alan açıklamamızın yayınlanmasını rica eder çalışmalarınızda başarılar dileriz.
 
Haberinizde “TCDD 5. Bölge Müdürlüğümüzce 35 Km’lik yol yenileme ve bakım için işçilik ve kullanılan malzeme hariç sadece iş makinesine 690 bin lira ödendiği, 1 Km. yol yenileme ve bakım masrafının ise malzeme ve işçilik hariç 19 bin lirayı geçtiği, yüksek maliyetin nedenin ise günlük kira bedelinin 23 bin lira olarak belirtilen buraj makinesi adı verilen iş makinesi” olduğu iddia edilerek, Bölge Müdürlüğümüz ve çalışanları zan altında bırakılmıştır.
 
TCDD 5. Bölge Müdürlüğümüz sorumluluk bölgesinde olan Malatya-Çetinkaya istasyonları arası toplam 140 Km olup; 2010 yılında 55 Km, 2011 yılında 85 Km demiryolunun alt ve üst yapısı birlikte yenilemesi yapılmıştır. Yine 2011 yılı içerisinde Maden-Ergani arasında 22 Km’lik yol yenileme çalışması tamamlanmıştır. Bu yol yenilemeler esnasında bölgemiz envanterinde bulunan buraj makinelerinin ikisi Malatya- Çetinkaya, diğer ikisi ise Maden-Ergani arasında bilfiil çalışmıştır.
 
Yol yenileme çalışmaları esnasında öncelikli olarak 1. tamiratlar yapılmaktadır. Yolun teknik standardına getirilmesi için 2. ve 3. tamiratlarında yapılması gerekmektedir. Haberde belirtildiği gibi Genel Müdürlüğümüzün yol yenileme ve bakım-onarım işlerinin 3. şahıslara yaptırılması yönünde hiçbir talimatı bulunmamaktadır. Söz konusu Malatya- Çetinkaya hattında makine parkımızın yetersizliğinden dolayı 2. ve 3. tamiratların yapılabilmesi için TCDD Genel Müdürlüğü ve bağlı diğer bölgelerde yapıldığı gibi 3. Şahıslardan açık ihale usulü ile hizmet satın alınması yoluna gidilmiştir.
 
Haberde söz konusu edilen makine kiralaması ile ilgili doğru bilgiler şunlardır. 1) Buraj makinesi 2) Balast regülatörü olmak üzere 2 farklı makinedir.
 
Kiralama bedeli ise iki makine için işçilik, malzeme, yakıt vs. tüm masraflar yüklenici tarafından karşılanmak kaydıyla günlük 23.500.00 TL’dir. Oluşan bu fiyat ise Genel Müdürlüğümüz ve bağlı Bölge Müdürlüklerinde yapılan aynı kapsamlı ihalelerdeki ortalamanın altındaki bir fiyattır.
 
Cumhuriyetimizin ilk dönemleri hariç 60 yıldır ihmal edilen demiryollarımızın son 10 yıldır devletimizin doğru politikaları doğrultusunda hak ettiği değeri ve yatırımları almaya başlamıştır. Bu doğrultuda mevcut konvansiyonel hatlarımız ya tamamen yenilenmekte ya da yıllardır görmediği bakımları yapılmaktadır. Bu yatırımlardan 5. Bölge Müdürlüğümüz ve Malatya’mızda  hatırı sayılır oranda pay almaktadır. Bu yatırımlar 2012 yılında da devam edecektir. Ayrıca bu yol yenileme ve yol bakım onarımları demiryollarımızın hızlılığını artırmış ve kaza oranlarını da düşürmüştür.
 
Kurumumuzun yatırım konsepti bu şekilde devam ettiği sürece bu tür hizmet alımlarının da olması kaçınılmaz bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu Konsept ülkemizde özel sektörün de demiryolu sektörüne yatırım yapmasının önünü açmıştır. Buda daha fazla yatırım ve istihdam olarak ülkemize katma değer katacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız