SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizaya Sokuldu, Daraldı!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi tarafından başlatılan kaldırım yenileme ve standart hale getirilmesi çalışmaları İnönü Kapalı çarşısı önünü kapsamadı. Kaldırım iyice küçültülerek yaya akışını zora soktu.  
İnönü Kapalı çarşısı önündeki kaldırımların daraltılmasına zor durumda olan çarşı esnafı tepki gösterdi. Çarşı esnafı “İşsizlikten İnönü Kapalı çarşısı kapalı cezaevine dönüşmüş durumda. Zaten iş yapamıyoruz, Yaya yolunun daraltılması ile daha da kötü olacağız. Belediye sanki kapalı çarşı esnafının düşmanı. Kaldırımların daraltılması ile  açık açık yok olmamızı istiyor” diye konuştular.

Konu ile ilgili olarak yayalar ise “Belediye, her fırsatta yaya yollarını standart hale getireceğini söylüyor. Standart bu mu? Birbirimize çarpmadan bu yolu nasıl kullanacağız?” diyerek kaldırımların daraltılmasına tepki gösterdiler. 
Belediye üst düzey yetkilileri de, “Araç trafiği akışını rahatlatmak zorundaydık. Ayrıca kaldırımların bir hizada olması gerekiyordu. Çarşının duvar ve merdiveninden bir bölümünün yıkılması da uygun olmadığı için küçültmek zorunda kaldık.  Yayalarda Çarşı önünü pek kullanmıyorlar, önemli bir sıkıntının olmayacağı kanısındayız” diyerek  kaldırımların küçülmesini savundular. 
TSE STANDARDI İSE..Türk Standartları Enstitüsü'nün (TSE) belirlediği kaldırım standartları ise şöyle: 
“İş bölgelerinde, yaya kaldırımı genişliğinin en az 5 metre, bordür taşının ise 0.70-1 metre boyunda ve 0.15-0.20 metre genişliğinde olmalı. Kaldırım yüzeyinde ise ayakların takılacağı çıkıntılar ve delikli yüzeyler bulunamaz. Ön bahçesiz yapı düzenine sahip yollardaki yaya kaldırımı, en az 2.50 metre genişliğinde, yaya trafiğinin yoğun olduğu ticaret, büro, resmi daireler gibi benzeri kullanımların yer aldığı merkezi iş bölgelerinde ise yaya kaldırımı genişliği, en az 5 metre olmalı”
Yapılan düzenlemenin TSE standartlarına uyumu söz konusu değil.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız