SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Hizbullah Yaptı İddiası

A- A+ PAYLAŞ
 
Kıbrıs Rum Kesimi’ne askeri üste hafta başında yaşanan dev patlamanın, el konulan İran barutundan değil, açılmamış konteynırların içindeki Hizbullah füzelerinden kaynaklandığı öne sürüldü.
 
KIBRIS Rum Yönetimi’nde zincirleme felakete yol açan askeri üsteki patlamayı inceleyen Yunanlı askeri uzmanlar, barutun tek başına infilak edemeyeceğini ve ülkeyi karanlığa mahkum eden enerji santralını da konteynırlar içindeki Hizbullah füzelerinin vurduğunu öne sürdü. Protestolarla köşeye sıkışan Rum lider Dimitris Hristofyas ise ilk kez halkından dolaylı özür diledi.
 
Evangelos Florakis üssünde patlamanın nedenleri araştıran Yunanlı askeri uzmanlar, üs yakınında yerle bir olan Vasiliku elektrik santralini barutun değil, füzelerin vurduğunu konusunda ısrarlı. Yunanistan Silah Sistemleri Kontrol Merkezi Müdürü Theodoros Lolios, meydana gelen patlamanın dünya çapındaki en büyük konvansiyonel patlama olduğunu belirtti. Lolios’a göre devasa şok dalgası, hava boşluğu meydana gelmesi, ölü ve yaralılardaki yaraların durumu ve 5 km çapındaki alanda yer alan binalardaki hasar, megatonluk patlamanın delili. Rumların cephaneye el koyarken 400 konteynırdan sadece 23’ünü açıp kontrol ettiği, diğerlerinin içinde ise ne olduğunun bilinmediği ve Vasiliku santralında Hizbullah’ın tanksavar füze yapımında kullandığı basınçlı çelik boruların bulunduğu kaydedildi. Bu arada Rum medyasında yayınlanan, cumhurbaşkanlığı da dahil en az 6 bakanlığın Suriye barutunun patlamak üzere olduğunu bildiği yönündeki belgeler, Hristofyas’ı köşeye sıkıştırdı.
 
Toz kondurmadan özür
 
Hristofyas, askeri üsteki patlama ve ardından ülkenin elektriksiz kalmasıyla devam eden felakette sorumluluğu bulunduğunu kabul etmiyor. Rum lider, halktan özür dilemediği eleştirilerine, “İki ayrı soruşturma başlattık, ucu nereye giderse takip edilecek. Hükümetin ve cumhurbaşkanlığının olanlarla ilgili özrü zaten yapıldı ve yapılıyor” dedi. Rum liderin, gazetecilerin “Neden özür dilemiyorsunuz” yönündeki sorularına verdiği karşılık, ‘özür diledi’ diye yorumlandı. 
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız