SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızla Devam Ediyor'

A- A+ PAYLAŞ

Adalet ve Kalkınma Partisi Malatya Milletvekili Fuat Ölmeztoprak, ilçe ziyaretleri kapsamında Yazıhan'da incelemelerde bulundu.

Milletvekili Ölmeztoprak ve beraberindekiler, önce ilçe kaymakamlığı ve belediyeyi ziyaret etti. İlçeye yeni atanan Kaymakam Abdullah Abid Öztoprak'a başarılar dileyen Ölmeztoprak, Yazıhan ilçe merkezi, 2 beldesi, 17 köyü ve 20 mezrayı içerisine alan Karasu içme suyu projesinin tamamlanması ile söz konusu yerleşim yerlerinde yaşayan Yazıhan ilçe sakinlerinin önemli bir sorunlarının böylece çözüme kavuştuğunu ifade etti.

Yazıhan ilçesinin 120 bin dönüm arazisine hayat verecek ve Malatya'nın tarım sektörüne önemli artılar kazandıracak olan Boztepe (Kuruçay) projesinde fiziki gerçekleşme oranının yüzde 56 olduğunu ve 2009 yılında 10 milyon TL ödenek aktarıldığını belirten Ölmeztoprak, "Şu anda bu projemizin yapım çalışmaları içerisinde yer alan gövde dolgusu hızlı bir şekilde devam etmektedir" dedi. Ölmeztoprak, DSİ yetkililerinden aldığı bilgi doğrultusunda, Boztepe Barajının 2010 yılı sonu itibariyle gövde dolgusunun bitirileceğini söyledi.

İlçede arazi toplulaştırma kapsamında, tarımsal üretimin artırılması amacıyla kişi ve işletmelere ait olan küçük parseller halinde birden fazla parçaya bölünmüş, değişik yerlere dağılmış veya elverişsiz biçimde şekillenmiş arazilerin; modern tarım işletmeciliği esaslarına göre birleştirilmesi, şekillendirilmesi ve düzenlenmesi işlemlerinin de devam ettiğini ifade eden Ölmeztoprak, Yazıhan ilçemizde bu proje kapsamında yüzölçümlerinin alındığını söyledi.

Ölmeztoprak Yazıhan İlçe Belediye Başkanlığı Hizmet binasının yenisinin yapılması ile ilgili çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, bu konuda Belediye Başkanı Ali Kaya'dan bilgi aldı.

Belediye Başkanı Ali Kaya ise, yeni belediye hizmet binasının temel kazı çalışmalarının yapıldığını, yeni bir hükümet binası yapımı için ise uygun yer içim arayışlarını sürdürdüğünü ifade etti.

İlçede mahalle ve köy muhtarlarının sorunlarını dinleyen Ölmeztoprak, muhtarların sorunlarına ilişkin bilgileri alarak ilgili müdürlüklere ilçedeki köylerde yaşanan sıkıntılar ile ilgili bilgi aktaracağını söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız