SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Hızla Karanlığa Doğru!..'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Amasya Genelgesi'nin yayınlanmasının 90'ıncı yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, iç ve dış politikadaki yanlışlıklar nedeniyle devletin karanlık geleceğe doğru hızla ilerlemekte olduğu iddiasında bulundu.

Tunçdemir, yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

" Birinci Dünya Savaşı'nın ardından işgal edilen vatanımız, yüce Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Kurtuluş Savaşıyla bağımsızlığına kavuşturulmuştur Amasya Genelgesi, bu savaşı başlatan ve ulusumuzun özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını ortaya koyan tarihi bir belgedir. Ulus egemenliğine ve iradesine dayanan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması süreci Amasya Genelgesiyle başlamıştır.

Amasya Genelgesi ile yurdumuzun nasıl kurtulacağının ilkeleri saptanmış, Amasya'da yakılan bağımsızlık ışığı tüm yurda yayılmıştır. Tarihsel açıdan başkaldırı niteliği taşıyan, 21-22 Haziran 1919 gecesi Mustafa Kemal tarafından hazırlanan ve Türk devriminin başlangıcını oluşturan genelgede:"Yurdun bütünlüğü, ulusun bağımsızlığı tehlikededir. İstanbul Hükümeti üzerine aldığı sorumluluğu yerine getirememektedir. Bu durum ulusumuzu adeta yok olmuş gösteriyor. Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır. Ulusun içinde bulunduğu durum ve koşullara göre eyleme geçmek ve haklarını yüksek sesle dünyaya işittirmek için her türlü etki ve denetimden uzak ulusal bir kurulun varlığı zorunludur." denilmektedir.

Genelgede yer alan 'Ulusun bağımsızlığını yine ulusun azim ve kararı kurtaracaktır' ifadesi ulusal egemenliğe ve bağımsızlığa yer vererek daha sonra kurulacak olan Cumhuriyet rejiminin de en önemli dayanağı olacaktır. Bu yönüyle Amasya Genelgesi, demokratik Cumhuriyetimizin kuruluşunun ilk anayasal belgesi olma özelliğini de taşımaktadır. Amasya Genelgesi, yok olma noktasındaki Ulusumuzun tarih sahnesinde yeniden, daha güçlü bir şekilde var olmasını ve çağdaş, demokratik Cumhuriyetimizin kurulmasını sağlayan hareketi başlatmıştı.

Ulusal tarihimiz açısından çok önemli yeri olan bu günü ne yazık ki, çözümü gittikçe zorlaşan, başa çıkılması daha da ağırlaşan sorunlarla yüklü, ulusal birlik ve bütünlüğümüzü yok etmeye yönelik iç ve dış tehlikelerin çok yakın tehdidi altında kutluyoruz.

Genelgenin 90.yılında iç ve dış politikadaki yanlışlıklar nedeniyle, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, çağdaş tüm kurum ve olanaklarıyla ayağımızın altından kayarak karanlık geleceğe doğru hızla ilerlemektedir. AB'ye girme sevdasıyla yanıp tutuşan iç ve dış egemen güçlerin, yeterli direnç görmeyen ve bir amaca yönelik karar ve uygulamalarıyla, ülkemizin birlik ve bütünlüğü bölünme sınırına hızla yaklaşırken, Cumhuriyet’in temel niteliklerini düzenleyen, değiştirilmesi için öneride bulunulması yasaklanan anayasa kuralları ile, devrim yasaları AB Kriterleri’ne uyum gösterme kararlılığı ile birer, birer feda edilmektedir

Tüm bu olumsuzlukları giderecek, karanlığı aydınlığa dönüştürecek, bağımsız ve egemen Türkiye Cumhuriyetini sonsuza değin yaşatacak güçün kaynağı ulusun azim ve kararıdır. Türk ulusunu, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin varlığına sahip çıkmaya çağırmayı, tarihsel bir sorumluluk ve görev sayıyoruz. Bağımsız ve özgür yaşamak uğrunda ödenen büyük bedelleri asla unutmamalıyız. Yapay gündemler oluşturarak Cumhuriyet'in temel ilkelerini tartışmaya açmak yerine, onu güçlendirip geliştirecek çağdaş açılımları yaşama geçirmeliyiz. Cumhuriyet'i kuranların düşüncelerinin bilincine vararak ülkülerine sahip çıkmak, bizlere güç verecek, aydınlık mutlu yarınlara ulaşmamızın yolunu açacaktır.

GÜNÜMÜZDE AMASYA GENELGESİNDEN DERSLER ALMALIYIZ. Mustafa Kemal’e inancımız varsa bizim için de BAĞIMSIZLIĞIMIZIN TEHLİKEDE OLDUĞU öncelikli tehlike olmalıdır. Unutmamalıdır ki; Bağımsız olmayan bir ulus için Laiklik, Demokrasi, Cumhuriyet, Çağdaşlık gibi güzel ve yüce kavramların bir değeri ve anlamı kalmaz. Bu yüce kavramları doyasıya yaşamak için önce TAM BAĞIMSIZ olmak ve bu uğurda savaşmak gerekir.

Amasya Genelgesi'nin yayımlanışının 90. yıldönümünde, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ülkemizin “kurtuluş” ve “kuruluşuna” emeği geçen tüm büyüklerimizi saygıyla anıyoruz. Amasya Genelgesi’nin kararlı sesiyle yineliyoruz. “ ULUSU KENDİ AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR ”. Amasya Genelgesi’nin 90.yıllını bu bilinçle kutluyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız